Kunskapsbas

Hur kommer jag i kontakt med kundtjänst?

Vi hjälper gärna till! Därför försöker vi att vara så närvarande som möjligt, var du än är. Vår kundservice är online varje dag, 363 dagar om året. De resterade två dagarna används till intern utbildning för att förbättra vår kundservice.

Du kan komma i kontakt med oss genom följande metoder:

Chattsupport

Från nästan var som helst på Surftowns hemsida kan du chatta med oss genom att använda "Chat" nere i det högra hörnet på hemsidan. Klickar du på den kommer en liten box att att dyka fram där du kan ange namn, e-postadress, språk (för säkerhets skull) och ditt meddelande. Detta ger oss en möjlighet att hitta ditt konto, baserat på e-postadressen som du har angett, för att göra det enklare att hjälpa dig snabbare. Om du inte har något konto kan du självklart använda chatten ändå.

Chatten är öppen varje vardag mellan klockan 09:00-19:00 och på helgdagarna mellan klockan 10:00-18:00.

Chatten är användbar till olika problem, men om du kontaktar oss gällande ett mycket tekniskt problem, kommer vi kanske be dig att upprätta ett supportärende istället.

Telefonsupport

Supporttelefonen är öppen varje dag mellan klockan 09:00-16:00, bortsett från helger.

Som VIP-supportkund får du tillgång till vår telefonsupport. Detta är till för mer akuta frågor som kräver direkt uppmärksamhet från oss. VIP-support ingår i alla våra företagspaket. Som en privatkund kan du köpa till VIP-support från kontrollpanelen.

Ifall du behöver komma i kontakt med försäljningsavdelningen eller har frågor angående en faktura, kan du ringa oss även ifall du inte har någon VIP-support kopplat till ditt konto.

Du kan ringa oss på:

+46 08 551 10 761 (Sverige) eller +45 70 70 24 74 (Danmark).

Supportärende

Supportärenden är besvarade varje dag mellan klockan 09:00-21:00 samt helger mellan klockan 10:00-18:00.

Om du upplever ett problem som kräver teknisk konsultering, kan ett supportärende vara en bra idé. Du kan alltid börja med att kontakta oss via telefon och ifall problemet är för komplext, öppnar vi ett supportärende åt dig.

Ifall du vill komma i kontakt med oss utanför telefonens öppettider, upprätta gärna ett supportärende.

Upprätta ett nytt supportärende

Önskar du att Surftown hjälper dig genom att utföra de ändringar som beskriv i guiden, eller om du är i behov av hjälp med andra uppgifter, så hittar du mer infomation kring de betaltjänster som vi erbjuder i våra Service Desk-tjänster här: https://www.surftown.com/sv/service-desk/

Support
Om du inte hittar det du letar efter, så är du välkommen att kontakta vår support

Skicka in ett supportärende
Service Desk
Har du utmaningar som kräver mer tid och expertis än vad du har tillgängligt?

Surftown Service Desk är en service där vi gör jobbet åt dig Vår Service desk gör jobbet åt dig.

Gör det åt mig