Konfigurera Apple Mail

Denna guide visar dig hur du konfigurerar ett mailkonto hos Surftown, med mailprogrammet i Mac OS. Guiden utgår från den version av Apple Mail som finns i MacOS 10.12 Sierra. Observera att vissa detaljer kan skilja sig i älde versioner av Mac OS. Om du använder en version som är äldre än 10.11 El Capitan, så rekommenderar vi att du uppgraderar innan du konfigurerar ditt mailkonto. Se denna guide hos Apple för uppgraderings-instruktioner.

Innan vi sätter igång

Först och främst så måste du veta vilken mailadress som ska konfigureras, och vad den har för lösenord.

Om du glömt vad lösenordet är så kan du nollställa det via genom att följa denna guide.

Konfigurera mailkontot

1. Börja med att klicka på Inställningar... i Mail-menyn.

Mail Inställningar

2. Öppna sedan mailkonfigureringsguiden

1. Klicka på Konton-ikonen.
  2. Klicka på plus-knappen nere till vänster

Konton

3. Välj Annat Mail-konto... och klicka sedan på Fortsätt

Välj en kontoleverantör för Mail...

4. Skriv sedan in ditt namn, din mailadress och lösenordet för mailadressen. I detta exemplet använder vi namnet Surftown och mailadressen example@test-domain.se. När du skrivit in uppgifterna, klicka på Logga in.

Lägg till ett konto för E-post

5. Du kommer nu få ett meddelande om att kontonamnet eller lösenordet inte kan verifieras - detta är normalt. Välj kontotyp IMAP, och skriv in mail.surftown.com i fälten Server, inkommande e-post och Server, utgående e-post. När det är gjort, klicka på Logga in.

Server information

6. Du kan nu slutföra genom att klicka på Klar.

Klar

Allmän felsökning

Om du fortfarande har problem, gå till Apples supportsida här.