Hur kommer jag igång?

Ditt webhotell kan en massa saker, om detta är ditt första webhotell är det naturligt att vara osäkra på de alternativ som du har framför dig. Den här artikeln kommer att ge dig en introduktion till de vanligaste funktionerna, som att skapa en e-postadress och installera ett system som du kan skapa din startsida i. Det finns extra avsnitt med ytterligare information.

Det finns en hel del spännande funktioner och webbhotellet kan konfigureras efter dina specifika behov.

För att komma åt din Dashboard så krävs det att du är inloggad.

Hosting

En stor del av alla webhotell är den faktiska webbtjänsten. Från din Dashboard kommer du att kunna se olika inställningar relaterade till webbhotellet. Om du vill börja göra din sida snabbt, har du två snabba och enkla sätt. Du kan använda vår One Click Toolbox för att välja en av tre program för att göra din webbplats i - Wordpress, Joomla eller phpBB.

Du kan också använda Surftown Sitebuilder. Det är ett modernt hemsidesprogram som du kan använda för att skapa en fantastisk hemsida.

Du kan också enkelt använda den för att starta en Webbshop, eller komma igång med en blogg.

Snabb dra-och-släpp-funktionalitet för det enkelt att lägga in nya sektioner på din sida, och bild-editorn ger dig möjlighet att lägga in grafik.

Praktiskt sett:

Webbtjänsten som är den del av ditt webhotell som innehåller alla dina filer. Alla webbplatser består av en uppsättning filer som finns på datorer kallade servrar. När du hanterar ditt webbhotell så hanterar du dessa filer. Det finns olika sätt att komma åt filerna direkt. Här är en guide som visar hur du använder vårt online-verktyg, vilket är det snabbaste sättet att få åtkomst.

När du lägger till en domän till ett webbhotell, kommer en ny mapp att skapas på servern, med samma namn som domänen. Använda One Click Toolbox kommer att installera ett program för att bygga webbsidor direkt på servern. Dessa sidor skapas sedan genom att gå till webbplatsen efteråt, och arbetar direkt på den.

E-post

Alla våra paket kommer med en e-posttjänst. Denna tillåter dig att skapa e-postadresser som du sedan kan logga in på från en dator, telefon eller liknande för att läsa din e-post. Vi har guider för hur du lägger in kontot i de vanligaste mailprogrammen senare ifall du behöver det, men vi har också en webmail, som tillåter dig att läsa din e-post online utan att ställa in ett mailprogram.

De flesta kunder börjar med att skapa en e-postadress för deras nya domän. Det är enkelt att skapa en ny e-postadress och e-postadressen är ett bra sätt att skapa en professionell identitet online.

Guide för hur du skapar en e-postadress hittar du här!

Webmail

Surftown Webmail

Din nya e-postadress kan alltid tillgås via vår Webmail. Du kan också lägga in kontot i ett program såsom Outlook eller Apple Mail.

FTP

För att lägga till filer och en hemsida till ditt konto, behöver du skapa en "FTP-anslutning" till kontot. Detta låter dig ladda upp en hemsida du gjort i lokala program såsom Dreamweaver eller iWeb.

FTP är systemet som möjliggör flyttningen av filer från din dator till ditt webbhotell. Vi rekommenderar att du använder FTP-programmet FileZilla. Det är gratis och enkelt att komma igång med.

Hur du konfigurerar Filezilla hittar du här.

Om du är osäker på dina FTP-inställningar, kan du se igenom den här guiden för att hitta informationen.

Support

Ifall du stöter på några problem med ditt webbhotell, finns det flera sätt att komma i kontakt med oss.