Hvordan kommer jeg i gang?

Dit webhotel kan en masse forskellige ting, og især hvis det er dit første webhotel, kan det være svært at vide hvor man skal starte. Denne artikel vil give dig en introduktion til de mest brugte funktioner og begreber, såsom at lave mail-adresser og installere et system du kan lave en hjemmeside i.

Der eksisterer en masse spændende funktioner og webhotellet kan konfigureres alt efter, hvilke behov du har.

Du skal være logget ind først.

Hosting

En stor del af ethvert webhotel, er den faktiske Hosting. Fra dit Dashboard kan du se forskellige punkter relateret til Hosting. Hosting kan forstås som den del af webhotellet, der indeholder og viser hjemmesider. Hvis du vil hurtigt i gang med at lave en hjemmeside, er der to lette, hurtige måder. Du kan enten bruge vores One Click Toolbox til at vælge og installere et af tre forskellige programmer til at lave hjemmesider i - Wordpress, Joomla eller phpBB. Tryk på linket for at se mere.

Du kan også bruge Surftown Sitebuilder. Det er et moderne webudviklingsværktøj du kan bruge til at skabe en fremragende hjemmeside.

Du kan let komme i gang med at sælge dine produkter i Sitebuilder Shop eller langt om længe komme i gang med at skrive din egen blog. Hurtige træk-og-slip widgets gør det let at tilføje nye sektioner til dine sider, og billededitoren lader dig skabe smukke billeder.

Praktisk talt:

Hosting er den del af dit webhotel hvor filerne gemmes. Alle hjemmesider består af en række filer, der findes på en computer der kaldes for serveren. Der er et par måder at tilgå filerne direkte, hvis du vil. Her er en vejledning for hvordan du bruger vores onlineværktøj, hvilket er den hurtigste måde at logge ind og få et overblik.

Når du tilføjer et domæne til et webhotel, vil der blive lavet en ny mappe på serveren, med samme navn som domænet. Bruger du vores One Click Toolbox, vil du installere et program i den mappe, direkte på serveren. Selve hjemmesiden kan du derefter bygge op, ved at gå til hjemmesiden og arbejde direkte på den.

E-mail

Alle vores webhoteller kommer med en mail-løsning. Dette lader dig oprette e-mailadresser, som du efterfølgende kan logge ind på fra din computer, telefon eller lignende, for at læse e-mails. Vi har vejledninger der viser hvordan du sætter en e-mailadresse op i de fleste gængse e-mailprogrammer, hvis det er nødvendigt. Vi har derudover en webmail, som du kan logge ind på og læse mails, uden at skulle sætte et e-mailprogram op.

De fleste af vores kunder starter med at oprette en e-mail adresse til deres nye domæne.

Det er nemt at oprette en ny e-mail adresse og adressen er en god start på en professionel web-identitet.

Hvordan du kan oprette en ny e-mail adresse, beskriver vi her!

Webmail

Surftown Webmail

Din nye e-mail adresse kan på ethvert tidspunkt tilgås via vores Webmail. Selvfølgeligt har du også mulighed for at tilføje adressen til Outlook eller Apple Mail.

FTP

For at kunne lægge filer og en hjemmeside op på din konto, skal du oprette en såkaldt "FTP-forbindelse" til kontoen. FTP er en protokol der muliggør flytningen af filer fra din computer til dit webhotel.

Vi anbefaler, at du benytter programmet FileZilla. Det er gratis og let at komme i gang med.

Hvordan FileZilla skal konfigureres, beskriver vi her.

Hvis du er i tvivl om dit FTP-brugernavn og kodeord, kan du prøve at se på vores vejledning, der viser hvor du finder informationerne.

Support

Hvis du i forbindelse med dit webhotel løber i problemer af en eller anden art, er du selvfølgeligt altid velkommen til at kontakte vores support-afdeling.

Vi vil gerne svare på alle dine spørgsmål.