Kunskapsbas

Hur raderar jag en domän från ett webbhotell?

Om du har en domän som du inte längre använder, eller om du behöver lägga till domänen i våra system som ett alias till en annan domain så kan du radera domänen från det aktuella webbhotellet genom att följa denna guiden. Om du vill flytta domänen till ett annat webbhotell så följer du denna guide istället.

Kom ihåg att detta inte är ett sätt att säga upp din domän, utan då ber vi dig att kontakta kundservice.

Innan du tar bort domänen måste du säkerhetskopiera din e-post och hemsidefiler för domänen och placera dem lokalt på din dator då den informationen kommer att raderas

Domänen blir inte automatiskt uppsagd när du tar bort den. Om du vill säga upp din domän, vänligen kontakta Kundtjänst

När du har försäkrat dig om att du har sparat alla viktiga filer och mail, följ nedanstående steg för att ta bort domänen.


1. Börja med att logga in här.


2. Ifall du har flera webbhotell, hitta den som har domänen du vill ta bort. Ifall du har många och är tveksam på vilket webbhotell du behöver, kan du klicka här.


3. Varje webbhotell har en sektion som heter "Hosting". Klicka på "Webbalternativ" i sektionen "Hosting". Ett popup-fönster kommer att öppnas.

Webbalternativ


4Popup-fönstret kommer att visa en lista av alla domäner på webbhotellet. Varje domän har två knappar till höger om sig. Pilen kommer att ta dig till de specifika inställningar för varje domän i listan och det röda krysset kommer att radera domänen. Leta upp domänen du önskar att radera och klicka på knappen med det röda krysset.

Radera domän


5. Nu kommer du att få bekräfta borttagningen. När du har bekräftat kommer domänen att raderas från webbhotellet och all relaterat innehåll kommer att raderas från webbhotellet.


Önskar du att Surftown hjälper dig genom att utföra de ändringar som beskriv i guiden, eller om du är i behov av hjälp med andra uppgifter, så hittar du mer infomation kring de betaltjänster som vi erbjuder i våra Service Desk-tjänster här: https://www.surftown.com/sv/service-desk/

Support
Om du inte hittar det du letar efter, så är du välkommen att kontakta vår support

Skicka in ett supportärende
Service Desk
Har du utmaningar som kräver mer tid och expertis än vad du har tillgängligt?

Surftown Service Desk är en service där vi gör jobbet åt dig Vår Service desk gör jobbet åt dig.

Gör det åt mig