Hur upprättar jag ett e-postkonto i Android?

Nedan följer en guide för hur du upprättar ditt e-postkonto i en Android-enhet. Vi har använt oss av en Samsung, men du bör kunna följa guiden oavsett Android-enhet.

Lägg märke till att guiden kommer att använda dindomän.tld för att motsvara din domän samt dinadress@dindomän.tld för att motsvara din e-postadress. När du själv lägger in ditt e-postkonto ska du givetvis använda ditt riktiga domännamn och e-postadress.

1. Gå till Inställningar och tryck på Konton

2. Klicka på Lägg till konto.

3. Klicka på Mejl

4. Du kommer nu få frågor om grundinställningarna. Knappa in din epostadress och tryck på Nästa.

Skriv sedan in epostadressens lösenord och välj Nästa:

5. Välj IMAP.

6. Nu ska du fylla i de inställningar som behövs för inkommande e-post.

• Användarnamn: Din epostadress. Vi har använt mail@surftown.email i vårt exempel.
  • Lösenord: Epostadressens lösenord.
  • IMAP-server: mail.surftown.com
  • Säkerhetstyp: STARTTLS
  • Port: 143
  • IMAP-sökvägsprefix: INBOX

Klicka sedan på Nästa.

7. Nu ska du fylla i de inställningar som behövs för utgående e-post.

• SMTP server: mail.surftown.com
  • Säkerhetstyp: STARTTLS
  • Port: 587
  • Kräv inloggning: Markerat
  • Användarnamn: Din epostadress. Vi har använt mail@surftown.email i vårt exempel.
  • Lösenord: Epostadressens lösenord.

Klicka sedan på Nästa.

8. Nu kommer du få fylla i allmänna kontoinställningar. Här är det fritt fram och ställa in det du själv vill, men vi rekommenderar att du markerar Automatiskt (Push).

Klicka sedan på Nästa.

9. Nu ska du fylla i namnet på kontot och välja vilket namn som ska visas för mottagaren när du skickar e-post. Dessa inställningar påverkar inte om e-postkontot fungerar eller ej, med andra ord är det fritt fram att välja själv vad du vill ha.

Klicka till sist på Avsluta konfigurationen

Nu ska du kunna skicka och ta emot och skicka e-post.