Konfigurera Outlook 2013

Följ instruktionerna nedan för att ställa in Outlook 2013 så att den kan ansluta till ditt Surftown-konto.

I guiden kommer vi att använda 'dindomän.tld' som exempel istället för din riktiga domän. 'dinepost@dindomän.tld' används istället för din riktiga epost-adress.

1. Starta Outlook 2013 och klicka på ARKIV

Arkiv

2. Klicka på Lägg till konto

Lägg till konto

3. Ett fönster med olika alternativ ska nu komma upp

Konfigurera

1. Välj Manuell konfiguration eller ytterligare servertyper
  2. Klicka på Nästa

4. Välj följande

Välj tjänst

1. Välj POP eller IMAP
  2. Klicka på Nästa

5. Du ska nu få upp ett fönster där du kan skriva in dina uppgifter

Inställningar

1. Ändra kontotyp till IMAP
  2. Fyll i de övriga fälten:
    • Ditt namn: Detta är namnet som anges som avsändare av Outlook
    • E-postadress: Skriv in dinepost@dindomän.tld
    • Server för inkommande e-post: Skriv in mail.surftown.com
    • Server för utgående e-post (SMTP): Skriv in mail.surftown.com
    • Användarnamn: Skriv in dinepost@dindomän.se
    • Lösenord: Lösenordet till ditt e-postkonto
    • Kom ihåg lösenordet: Klicka i denna om du vill att Outlook ska komma ihåg lösenordet, om du inte vill skriva in det varje gång den ansluter
  3. Klicka på Fler inställningar...

6. Gå till fliken för Utgående server och ställ in följande

Utgående server

1. Klicka för Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering
  2. Välj Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post

7. Gå till fliken Avancerat och ställ in följande

Avancerat

1. Ändra porten för utgående server till 587
  2. Välj TLS från rullgardinsmenyn 'Använd följande typ av krypterad anslutning'
  3. Skriv in INBOX i fältet för Rootmappens sökväg
  4. Klicka på OK

8. Nu kommer du tillbaka till den förra rutan, klicka där på Nästa

Inställningar

9. Outlook kommer nu att försöka ansluta till ditt e-postkonto. Om du följt instruktionerna så bör det inte bli några problem. När det är klart, klicka på Slutför

Testa kontoinställningar

10. Allt klart, du har konfigurerat Outlook 2013 för att ansluta till ditt konto. Klicka på Slutför

Slutför