Konfigurera Outlook 2007

Outlook är en populär e-postklient som är tillgänglig för både PC och Mac. Detta är en guide för hur du upprättar ditt e-postkonto i Outlook 2007 för PC.

Lägg märke till att guiden kommer att använda surftownrocks.com för att motsvara din domän samt mail@surftownrocks.com för att motsvara din e-postadress. När du själv lägger in ditt e-postkonto ska du givetvis använda ditt riktiga domännamn och e-postadress.

1. Börja med att öppna Outlook 2007 och klicka på Verktyg och sedan Kontoinställningar.

Verktyg

2. Se till att fliken E-post är vald och klicka sedan på Nytt....

Nytt...

3. Markera Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt och klicka sedan på Nästa.

Konfigurera

4. Välj alternativet Internet-e-post och klicka återigen på Nästa.

Internet-e-post

5. Nu behöver du fylla i de inställningar du ska ha för att få e-postkontot att korrekt kontakta vår e-postserver. Skriv därför in informationen enligt följande:

Inställningar

Användarinformation

• Ditt namn: Skriv in för- och efternamn
  • E-postadress: Skriv in mail@surftownrocks.com

Serverinformation

• Kontotyp: Välj IMAP (Detta ser till att du har möjlighet att synkronisera dina e-postmeddelanden mellan flera enheter samtidigt)
  • Server för inkommande e-post: Skriv in mail.surftown.com
  • Server för utgående e-post (SMTP): Skriv in mail.surftown.com

Inloggningsinformation

• Användarnamn: Skriv in mail@surftownrocks.com
  • Lösenord: Skriv in lösenordet till ditt e-postkonto
  • Kom ihåg lösenordet: Ja
  • Kräv säker lösenordsautentisering (SPA) vid inloggning: Nej

Gå nu in på Fler inställningar....

6. Ett nytt fönster dyker upp med fler inställningar. Gå först till fliken Utgående server och markera Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering och för att se till att informationen stämmer, markera Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post.

Utgående server

Dessa steg är viktiga eftersom att våra e-postservrar inte är offentliga och därför behöver du autentisera dig.

7. Gå nu vidare till fliken Avancerat och fyll i inställningarna enligt nedan:

Avancerat

• Inkommande server (IMAP): 143
  • Använd följande typ av krypterad anslutning: TLS
  • Utgående server (SMTP): 587
  • Använd följande typ av krypterad anslutning: TLS
  • Rotmappens sökväg: INBOX

Klicka sedan på OK.

8. Du kommer nu tillbaka till det tidigare fönstret (punkt 5). Klicka på Testa kontoinställningar för att se Outlook testa dina kontoinställningar. När detta är genomfört och du har fått två gröna bockar, klickar du bara på Stäng och sedan på Nästa för att till sist klicka på Slutför.

Testa kontoinställningar

Kontot är nu tillagt i Outlook 2007 och du ska kunna ta emot och skicka e-post.