Hvordan administreres DNS-indstillingerne for et domæne?

Ønsker du at skifte eller konfigurere pegninger for dit domæne via A-records, MX-records, CNAME-records eller lignende, kan du gøre dette ved at følge denne vejledning. Du kan finde en forklaring på de forskellige records i bunden af vejledningen.

1.  Start med at logge ind her.

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet du vil redigere er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

3. Når du har fundet og udvidet oversigten over webhotellet, kan du under Domæner finde og trykke på DNS indstillinger.

DNS sektion

4. Vælg dit domæne ved at trykke på knappen med pilen, hvilken du kan finde direkte til højre for hvert domænenavn.

DNS indstillinger popup

5. Du vil nu se en liste over alle domænets records. Domæner kan have et par specifikke forskellige typer af records, der hver har deres egen funktion. Du kan bruge knappen Tilføj, som du finder direkte til højre for hver type af record, for at oprette en ny record af den type. Du kan tilsvarende bruge knappen med det røde kryds, under handling, til at fjerne den tilhørende record. Hvis du har brug for at redigere en record der allerede findes skal du slette den eksisterende udgave af den og oprette en ny.

DNS widget

A-Record

MX-Record

CNAME-Record

TXT-Record

SRV-Record

Peger på serveren der viser web-indholdet når domænet slås op.

A-Records defineres på IP-adressen.

Bruges til at styre mail-trafik.

Hvis du ønsker at bruge en ekstern mailservice er det denne record der skal ændres.

MX-Records defineres typisk med et hostnavn.

Bruges til at pege til et eksisterende hostnavn.

I vores setup bruges dette til at sikre at mail.ditdomæne.tld altid peger på den korrekte mailserver, men du kan tilføje yderligere records.

Denne type records kan bruges til mange forskellige ting, den kan f.eks bruges til at opsætte SPF-records og lignende.

Vi anbefaler at du ikke foretager ændringer i standardindstillingen for SPF-Records hvis du ikke er sikker på hvilken effekt det vil have, da en ukorrekt opsat SPF-record kan gøre at emails der sendes fra domænet bliver markeret som spam af modtageren.

SRV-Records, eller Service Records benyttes af tjenester som eks. Skype for Business og lignende.

Ordforklaring:

TLD:

TLD står for Top Level Domain. Det refererer til den del af dit domæne der kommer efter det sidste punktum, f.eks. .dk eller .com.

Hostname eller Navn:

I dette felt udfyldes den del af URL adressen der kommer til at stå foran dit domænenavn, eks. www.
Tegnet @ benyttes til at repræsentere et tomt felt, dvs. domænenavnet uden www. Tegnet * er et wildcard og benyttes til alle adresser der ikke specifikt er defineret. På denne måde kan man nøjes med en enkelt post og behøver ikke at oprette eks. en separat post for www.ditdomæne.tld og ftp.ditdomæne.tld.

TTL:

TTL står for Time To Live. Det definerer tiden målt i sekunder DNS posten holdes aktiv hvis navneserveren holder op med at svare. Mindsteværdien er 3600 sekunder, svarende til en time.

Prioritet:

Dette felt benyttes for MX-Records. Det definerer rækkefølgen hvis flere poster af samme type findes. Oftest bruges dette til load-balancing mellem flere mailservere. Jo lavere tal, jo højere prioritet. Ved flere records med samme prioritet fordeles indkommende trafik ligeligt mellem serverne.

Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betalte tjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/