Hur flyttar jag en domän till mitt konto?

Om du redan har en domän hos en annan leverantör, och du vill flytta den till ditt webbhotell hos Surftown, så kan du följa nedanstående steg.

För de flesta typer av domäner, inkl. .com, .net, och .se, så behöver du först anskaffa en EPP-kod eller auktoriseringskod från din nuvarande leverantör. Koden används för att säkra att det enbart är domäninnehavaren som kan beställa en flytt av domänen. Danska domäner, .dk, använder inte EPP-koder, och här måste omdelegeringen istället godkännas via DK Hostmaster efter den är beställd.

EPP-koden kallas även för AUTH-kod.

1. När du har en EPP-kod så skall du logga in här och gå till Dashboard

2. I menyraden längst upp på sidan finns det en meny med namnet Beställlning. Klicka på den för att gå vidare. Du kan även använda den här menyn både för att beställa ett helt nytt webbhotell och en helt ny domän. Klicka på Domän i listan.

Dashboard

3. Välj "Jag vill FLYTTA en existerande domän från annan leverantör"(1), skriv in domännamnet och välj domäntyp(2). Klicka sedan på Go(3).

Flytta

Systemet kommer nu att kontrollera ifall domänen finns och huruvida den kan flyttas. Kryssa i rutan till höger om priset för att flytta domänen och klicka på Bekräfta(5).

Flytta

4. Genomför beställningen och gå tillbaka till Dashboard, där du nu kan se domänen i listan.

Om du beställer flytt av en .dk-domän så kommer du att få ett mail från DK Hostmaster, och i det mailet framgår det hur du skall göra för att godkänna flytten. Efter det så är flytten av din .dk-domän klar.

Flyttar du en annan domäntyp så behöver du nu ange EPP-koden, som du fick från din nuvarande leverantör.

Klicka på *-knappen vid sidan av domännamnet och välj Skriv in EPP-kod.

Alla domäner

5. Skriv in din EPP-kod och klicka på knappen Flytta domän.

EPP

6. Beroende på domäntyp, så kommer det evt. att skickas ett mail till domänens kontaktadress, och där du blir ombedd om att bekräfta domänflytten.

Se även: