Hur skapar jag en omdirigering för en domän?

Om du skall omdirigera besökande från din webbsida till en annan, så kan du skapa en omdirigering via Surftown Dashboard.

1. Börja med att logga in Här

2. Ifall du har flera webbhotell, hitta den som har domänen du vill omdirigera. Ifall du har många och är tveksam på vilket webbhotell du behöver, kan du klicka här.

3. Du skall in under Webbhotell -> Webbalternativ:

Webbalternativ

4. Härnäst så skall du välja den domän som skall omdirigeras. I vårt exempel så använder vi surftownrocks.dk.

5. Nu skall du trycka på Lägg till vid sidan om Omdirigering:

6. Nu skall du knappa in adressen, som du vill vidarebefordra till, under Till. Observera att du inte skall knappa in http:// eller https:// i Till-fältet. Det styrs istället via menyn som är förifylld med http://.

Från-fältet skall vara tomt, såvida du inte enbart skall skapa en omdirigering för en specifik URL. Om det är tillfället så skall du knappa in den del av adressen, som kommer efter domännamnet, i Från-fältet.

När du har lagt till omdirigeringen så skall du trycka på Spara-knappen.

7. Om du har ett Linux/PHP-webbhotell, så skall du nu trycka på Använd för att ändringarna skall träda ikraft:

Detta sista steg är inte nödvändigt för Windows-webbhotell.

När allt är gjort så tar det ca. 20 minuter innan omdirigeringen fungerar.