Hvordan laver jeg et nyhedsbrev med Mailpoet?

1. For at begynde på et nyhedsbrev skal du gå til ”Mailpoet” og ”Nyhedsbreve”, her finder du et standard skitse

1

2. Du kan nu vælge at enten redigere i standard skitsen eller at duplikére denne og redigere i kopien. I denne guide har vi valgt at redigere direkte i standard skitsen.

2

3. Nu kan du se selve nyhedsbrevet som det sendes ud, samt indhold. For at fjerne en sektion skal du bare klikke på krysset. Hvis du vil ændre i en sektion skal du dobbeltklikke på teksten, og for at højre justere eller ændre størrelse på billeder, samt lægge links på billeder skal du holde musen over billedet. For at trække en ny sektion ind i nyhedsbrevet skal du trække den type indhold du vil tilføje ind. Du finder forskellige typer af indhold i boksen til højre.

3

4. Hvis du vil forhåndsvise dit nyhedsbrev skal du udfylde din e-mail, samt trykke på knappen ”send preview”. Hvis du er tilfreds med dit nyhedsbrev skal du trykke på ”gem ændringer”, og bagefter ”næste trin”. Du har også mulighed for at sende en forhåndsvisning til dig selv i næste trin.

4

5. Nu er du næsten færdig med dit første nyhedsbrev! Nu mangler bare lidt generel information såsom emnelinje og hvilken afsender du vil bruge. I dette trin har du også mulighed for at planlægge afsendelse af nyhedsbrevet, samt at vælge hvilken liste (abonnenter) som nyhedsbrevet skal sendes til. Når du er færdig med dette kan du enten vælge at gemme din kladde uden at sende, eller at sende dit nyhedsbrev direkte.

5

Nu er du færdig med dit første nyhedsbrev i Mailpoet, og du kan nu sende det til dine brugere. Hvis du har brug for at skabe en liste af e-mail adresser som du skal sende til, skal du følge disse trin:

Tilføj en liste

6. For at tilføje/ændre/fjerne abonnenter, skal du vælge ”Abonnenter”. Som standard når du vælger dette menupunkt ser du alle lister på abonnenter, dette kan du ændre ved at vælge et andet alternativ end ”Vis alle lister”. Du kan nu enten vælge at importere en liste på abonnenter som du allerede har, eller tilføje abonnenter enkeltvis. Hvis du vælger at importere en færdig liste skal du følge trin a-c, hvis du vælger at tilføje abonnenter enkeltvis skal du følge trin d.

6

a. Hvis du vælger ”Importér” kan du enten tilføje nye e-mail adresser direkte i tekstfeltet ved at vælge ”Kopier-insæt i et tekstfelt”, eller du kan uploade en excel-fil ved at vælge ”Upload en fil”. a

b. Hvis du vælger ”upload en fil” skal du være opmærksom på at filen skal gemmes i CSV-format for at kunne læses korrekt. Dette finder du et eksempel på her. Når du har valgt den rigtige fil skal du huske at trykke på ”næste trin”.

b

c. Nu har Mailpoet indlæst abonnenterne du har uploadet som en liste, og du skal nu vælge hvilken liste abonnenterne skal tilføjes i. Hvis du vil lave en helt ny liste kan du altid gøre det ved at trykke på ”Tilføj liste”, NB! Hvis du gør dette skal du gå igennem trin a og b. Når du har valgt hvilken liste du vil tilføje abonnenterne til skal du gemme abonnenterne på den ved at trykke på ”Importér”.

c

d. Når du tilføjer abonnenter på en liste enkeltvis er du nødt til at skrive dem på følgende måde:

e-mail;navn dvs.:

test@email.com; Fornavn Efternavn

d

NB! Hvis du bare skal tilføje nogle få abonnenter så anbefaler vi at bruge ”Tilføj abonnent” funktionen i stedet for. Den ovenstående funktion med at tilføje abonnenter enkeltvis fungerer bedst når det flere end 3 abonnenter som skal tilføjes. For at gemme de nye abonnenterne skal de også tilføjes til en liste, ligesom i trin c. 7. Nu har du din liste og dit nyhedsbrev. For at sende ud dit nyhedsbrev skal du gå ind på det aktuelle nyhedsbrev og trykke dig videre til det som modsvarer trin 5 i denne guide. Her vælger du din liste, samt trykker ”Send”, når dette er gjort sendes dit nyhedsbrev ud, og når det er sendt ud til alle abonnenter kan du se statistik for det.