Support Center

Hvordan tager jeg en manuel backup af WordPress?

I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man tager en manuel backup af WordPress.

Det er altid en god ide, at have en backup af din side i tilfælde af at der skulle ske noget med den.

Helt lavpraktisk består WordPress af en masse filer, og en database. Filerne er dem, der sørger for at det hele fungere som det skal, og databasen indeholder dine personlige indstillinger såsom dine loginoplysninger, dine indlæg, osv. Både filerne og database er således vigtige at have i tilfældet af at man skal bruge en backup.

Lad os starte med filerne. Disse findes i din domæne mappe på din FTP. Du kan se hvordan du bedst og lettest får forbindelse til din FTP her

Jeg har nu fået oprettet forbindelse til min FTP. I venstre side ses de filer som findes lokalt på min computer. Her har jeg oprettet en mappe på mit skrivebord der hedder "min backup", det er i denne jeg vil lægge min backup. Måden hvorpå jeg downloader filerne til min computer, er simpelhen ved at trække min domæne mappe i højre side over i min mappe i venstre side. Når dette er gjort, så vil FileZilla begynde at downloade alle filerne til din computer. Det kan godt tage et par minutter, da en standard WordPress installation indeholder lige godt 2000 filer.
 

Når den har downloadet alle filerne, skulle du gerne se en version af din domæne mappe i både højre og venstre side. Det sidste vi nu mangler, er at tage en backup af vores database. Dette er heldigvis også rigtigt nemt. Vi har en anden vejledning du med fordel kan følge her.

Når du har fuldført en eksport af din database kan du med fordel flytte den .sql fil du har hentet ind i din mappe hvor du lige har lagt filerne.

En komplet backup, ser således nogenlunde sådan her ud:

Skulle der opstå problemer, så skriv endelig til vores support afdeling, så kan vi assistere dig med at få taget en backup.

PS. Det er altid en god idé, løbende at tage backup, hvis nu der skulle ske noget ;-)


Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betalte tjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/

Kontakt
Finder du ikke det du søger så kontakt vores support

Opret en supportsag
Service Desk
Står du med en større udfordring, som kræver lidt mere ekspertise og tid end du har til rådighed?

Surftown Service Desk, er en service hvor vi foretager arbejdet for dig. Vores Service desk klarer opgaven for dig.

Gør det for mig