Hur skapar jag ett galleri i Surftown Creator?

Denna guide visar hur du skapar ett galleri i Surftown Creator.

Börja med att logga in i Surftown Creator. Du kan se hur du gör här

Steg 1:

Det första vi ska göra, är att upprätta en ny kategori, där alla våra bilder i galleriet kan ligga. Detta gör vi genom att föra musen över meny-alternativet "Inlägg" och därefter klickar på "Kategorier".

Steg 2:

Det första vi ska göra här, är att ge vår kategori en titel. Här har jag döpt mitt galleri "Galleri", i fältet "Kort titel" ger du ett motsvarande namn, här har jag skrivit "galleri"- När detta är gjort, trycker du på knappen "Lägg till ny kategori" längst ner på sidan.

Steg 3:

Nu är vår kategori tillagd. Det nästa vi ska göra, är att försäkra oss om att vårt galleri inte blir blandat samman med våra andra inlägg. I mitt fall vill jag inte att mina galleri-bilder ska blandas samman med mina övriga inlägg. Detta gör vi genom att föra musen över meny-alternativet "Utseende" och därefter klicka på "Tema-namn Theme Options". Då jag använder temat 'Memoir', så heter mitt meny-alternativ "Memoir Theme Options". Det kan dock hända att ditt heter något annat.

Steg 4:

Nu är vi inne på inställningarna för mitt tema. Här kan du ställa in en massa alternativ gällande din Surftown Creator sida. Men det vi ska fokusera på nu, är fliken"Homepage".

Steg 5:

Det vi ska göra här, är att se till att vårat galleri's inlägg inte blir blandat samman med dina övriga inlägg. Detta görs genom att klicka på kategorin vi vill ändra på, så att det kommer ett rätt kruss istället för den gröna bocken som är där nu. Därefter trycker du på knappen "Spara"/"Save".

Steg 6:

Nu har vi sett till, att våra galleri-inlägg inte blir blandade med andra inlägg. Det nästa vi ska göra, är att upprätta själva galleri-sidan. Detta görs genom att föra musen över meny-alternativet "Sidor" och därefter klicka på "Lägg till ny".

Steg 7:

Här kan vi nu upprätta vårt galleri. Jag har gett min sida titeln "Galleri", och inte något text-innehåll. Nu ska du i rullgardinsmenyn "Teman" på höger sidan välja det Tema som heter "Gallery Page", därefter ska du under "Select gallery categories" välja den kategori som vi skapde förut. I mitt fall heter den "Galleri".

Steg 8:

När detta är gjort, så trycker du på knappen "Publicera".

Steg 9:

Så långt allt väl. Nu är våran galleri-sida skapad. Det nästa vi ska göra är att försäkra oss om att den sida vi precis har skapat kan hittas, så att våra besökare kan klicka sig på galleriet från vår meny. Detta gör vi genom att föra musen över meny-alternativet "Utseende" och därefter klicka på "Menyer".

Steg 10:

Den sida vi nu är på, är där vi administrerar våra menyer får vår Surftown Creator sida. Det vi ska göra nu, är att försäkra oss om att den sida vi har upprättat är med i vår meny. Detta gör vi genom att klicka i rutan för "Galleri" sidan, och klicka på knappen "Lägg till till meny".

Steg 11:

På samma sida som vi är på nu, ska vi också tala om för Surftown Creator att det är denna meny som vi ska använda som Primär meny. Detta görs genom att klicka i rutan "Primary Menu", och därefter klicka på knappen "Spara meny".

Steg 12:

nu är vårat galleri upprättat, och tillagt till vår meny. Nu ska vi också lägga till en bild till vårat galleri. Detta görs genom att skapa ett inlägg med bilden. För musen över menyalternativet "Inlägg" och klicka sedan på "Lägg till nytt".

Steg 13:

Det första du ska göra är att lägga till en titel på den bild du vill lägga in. Här har jag tänkt att ladda upp en bild på en Koala, därför väljer jag titel "Koala". Därefter ska du under "Kategorier" i högra spalten välja vår galleri-kategori. I mitt fall heter den "Galleri". Till slut ska du klicka på länken "Välj markerad bild".

Steg 14:

Det kommer nu upp en ruta. Här ska du klicka på knappen "Välj Filer", sedan letar du upp den bild du önskar att lägga upp från din dator.

Steg 15:

Jag har nu laddat upp bilden på min Koala, och den är vald. Klicka nu på knappen "Välj markerad bild".

Steg 16:

Bilden är nu inlagd, och vi är klara att publicera den. Tryck på knappen "Publicera".

Steg 17:

Du kan nu lägga till flera bilder om du önskar, på samma sätt som föregående bild. Kom ihåg att skapa ett nytt inlägg. När du vill se ditt galleri, kan du trycka på knappen "Surftown Creator Site" i övre vänstra hörnet.

Steg 18:

Du kan nu se att vi har fått ett nytt menyalternativ som heter "Galleri", klicka på det.

Steg 19:

Nu kan du se det galleri vi nyss har upprättat. Jag har här också lagt till en extra bild på en blomma.