Hvordan opretter jeg et galleri i Surftown Creator?

Denne vejledning vil vise hvordan du laver et galleri i Surftown Creator.

Start med at logge ind i Surftown Creator, du kan se hvordan du gør her

Trin 1:

Det første vi skal gøre, er at oprette en ny kategori, hvor alle vores billeder i galleriet kan ligge. Dette gør vi ved at bevæge musen hen over menupunktet "Indlæg" og herefter klikke på "Kategorier"

Trin 2:

Det første vi skal gøre her, er at give vores kategori et titel. Her har jeg navngivet mit galleri "Galleri", i feltet "Kort titel" giver du et tilsvarede navn, her har jeg skrevet "galleri". Når dette er gjort, trykker du på knappen "Tilføj ny kategori" længere nede på siden.

Trin 3:

Nu er vores kategori tilføjet. Det næste vi skal gøre, er at sikre os at vores galleri ikke bliver blandet sammen med vores andre indlæg. I mit tilfælde ønsker jeg i hvert fald ikke at mine galleri-billeder skal blive blandet sammen med mine øvrige indlæg. Dette gør vi ved at bevæge musen over menupunktet "Udseende" og herefter klikke på "Tema-navn Theme Options". Da jeg bruger temaet "Memoir", så hedder mit menupunkt "Memoir Theme Options", men det kan være at dit hedder noget andet.

Trin 4:

Nu er vi inde i indstillingerne for min skabelon. Her kan du indstille en masse indstillinger om din Surftown Creator side. Men det vi skal have fat i nu, er fanebladet "Homepage".

Trin 5:

Det vi skal gøre her, er at sørge for at vores galleri indlæg ikke bliver blandet sammen med vores øvrige indlæg. Dette gøres ved at klikke på kategorien vi lige oprettede før, så der kommer et rødt kryds istedet for det grønne flueben der er nu. Bagefter trykker du på knappen "Save".

Trin 6:

Nu har vi sikret os, at vores galleri indlæg ikke bliver blandet sammen med vores andre indlæg. Det næste vi så skal gøre, er at oprette selve galleri siden. Dette gøres ved at bevæge musen over menupunktet "Sider" og herefter klikke på "Tilføj ny".

Trin 7:

Her kan vi oprette vores galleri side. Jeg har givet min side en titel der hedder "Galleri", og ikke noget tekst indhold. Nu skal du i "Skabelon" "drop-down" menuen ude i højre side vælge den skabelon der hedder "Gallery Page", bagefter skal du under "Select gallery categories" vælge den kategori vi oprettede lige før. I mit tilfælde hedder den "Galleri".

Trin 8:

Når dette er gjort, så tryk på knappen "Udgiv".

Trin 9:

Så langt så godt. Nu er vores galleri side oprettet. Det næste vi skal gøre er at sikre os at den side vi netop har oprettet er til at finde, sådan at vores besøgende kan klikke sig ind på galleriet fra vores menu. Dette gør vi ved at bevæge musen over menupunktet "Udseende" og herefter klikke på "Menuer".

Trin 10:

Den side vi er på nu, er her vi administrere vores menuer for vores Surftown Creator side. Det vi skal gøre nu, er at sikre os at den side vi netop har oprettet er med i vores menu. Dette gør du ved at markere fluebenet ud for "Galleri" siden, og herefter klikker på knappen "Tilføj til menu".

Trin 11:

På samme side som vi er på nu, skal vi så fortælle Surftown Creator at det er denne her menu vi ønsker at bruge som vores primære menu. Dette gøres ved at markere fluebenet "Primary Menu", og herefter klikke på knappen "Gem menu".

Trin 12:

Nu er vores galleri oprettet, og tilføjet til vores menu. Nu skal vi så tilføje et billede til vores galleri. Dette gøres ved at oprette et indlæg med billedet. Bevæg musen henover menupunktet "Indlæg" og klik så på "Tilføj nyt".

Trin 13:

Det første du skal gøre, er at tilføje en titel på det billede du ønsker at lægge ind. Her har jeg tænkt mig at uploade et billede af en koalabjørn, så derfor titlen, "Koala". Bagefter skal du under "Kategorier" i højre side vælge vores galleri kategori. I mit tilfælde hedder den "Galleri". Til slut skal du så klikke på linket "Vælg fremhævet billede".

Trin 14:

Der kommer nu en dialog boks op. Her skal du klikke på knappen "Vælg filer", og så finde det billede du ønsker at tilføje på din computer.

Trin 15:

Jeg har nu uploadet mit billede af min koalabjørn, og det er valgt. Klik så nu på knappen "Vælg fremhævet billede".

Trin 16:

Billedet er nu indsat i vores indlæg, og vi er klar til at udgive det. Tryk derfor på knappen "Udgiv".

Trin 17:

Du kan nu tilføje flere billeder hvis du ønsker, med samme fremgangsmåde som før, ved at tilføje endnu et indlæg. Når du vil se dit galleri, kan du trykke på knappen "Surftown Creator Site" øverst i venstre hjørne.

Trin 18:

Du kan nu se at vi har fået et nyt menupunkt der hedder "Galleri", klik på det.

Trin 19:

Nu kan du se det galleri vi netop har oprettet. Jeg har her også tilføjet et ekstra billede af en blomst.