Hur fungerar editorn i Surftown Creator?

Denna guide visar dig hur editorn fungerar i Surftown Creator, när du skapar sidor och inlägg. Editorn fungerar på i stort sett samma sätt som de olika ordbehandlare du förmodligen redan använt. Exempelvis "Word". Jag tänker här demonstrera ett par av funktionerna.

Jag tänker i detta exempel utgå ifrån en sida jag redan har skapat som heter "Om mig". Du kan se hur du gör en sida här.

Börja med att logga in i Surftown Creator, du kan se hur här.

Steg 1:

När du loggat in i Surftown Creator, så för du muspekaren över meny-alternativet "Sidor" och klickar sedan på "Alla Sidor" i menyn till vänster.

Steg 2:

Här kan du se en översikt över alla dina sidor. För musen över en av dem, och klicka på länken "Redigera".

Steg 3:

Du kan börja med att ta fram alla funktionerna genom att klicka på knappen "Toolbar Toggle".

Steg 4:

Detta kommer att visa flera funktioner. Här har jag skrivit lite text, markerat det, och valt textformateringen "Overskrift 2".

Steg 5:

Låt oss nu pröva på att infoga en bild. Jag har tryckt på 'Retur' en gång på mitt tangentbord, så att jag hamnar en linje ner. Klicka nu på knappen "Lägg till media".

Steg 6:

Här kommer du kunna se en översikt över de bilder du har, om du har några. Om du inte har några, så hoppa vidare till Steg 7, annars klickar du på knappen "Ladda upp filer".

Steg 7:

Klicka nu på knappen "Välj Filer" och leta rätt på bilden som du ska ladda upp.

Steg 8:

Jag har här valt att ladda upp en någorlunda lik bvild av mig själv. Tryck nu på "Infoga".

Steg 9:

Bilden är nu infogad på sidan, och jag har också lagt in mera text på sidan. Jag har markerat lite text med FETSTIL och lite med KURSIV.

Steg 10:

När du är klar med att redigera sidan, kan du trycka på knappen "Uppdatera".

Steg 11:

Du kan nu se din sida genom att klicka på länken "Visa Sida".

Steg 12:

Nu kan du se den sida vi nyss har redigerat med bilden och det andra!