Sådan opdaterer du dit CMS

CMS-systemer, som fx. WordPress og Joomla, står idag bag de fleste større websider på nettet. De opdateres konstant, da der tit tilkommer nye funktioner, udbedringer af fejl, og sikkerhedsopdateringer. Især sikkerhedsopdateringer er ekstremt vigtige, da sikkerhedshuller er den mest almindelige vej ind for hackere.

Udover opdateringer til CMS-systemer, så kommer der også tit opdateringer til temaer, plugins og andre tilføjelser. Disse opdateringer er lige så vigtige som opdateringerne til dit CMS!

Såfremt du har brug for hjælp til at opgradere dit CMS, så vil der tit findes dokumentation og diverse supportmuligheder fra dem der står bag. For nemheds skyld, har vi her samlet links til vejledningerne fra producenterne af nogle af de større CMS-systemer der bliver brugt af vores kunder.

Husk, at det i nogle tilfælde vil være nødvændigt at skifte PHP-version for at kunne opgradere til en nyere version af dit CMS. Vejledning til dette findes her.

WordPress
Nyere versioner af WordPress installerer selv sikkerhedsopdateringer ved behov. Opdateringer og sikkerhedsopdateringer til temaer og plugins skal dog installeres indefra WordPress administration, inde under Forside -> Opdateringer.

Ældre versioner af WordPress vil ikke installere sikkerhedsopdateringer automatisk, og dette skal derfor gøres indefra administrationen. Meget gamle versioner vil slet ikke kunne opdatere selv, og man bliver derfor nødt til at opdatere WordPress manuelt.

Dokumentation for opdatering af WordPress findes her: http://codex.wordpress.org/da:Opdatering_af_WordPress

CMS Made Simple
CMS Made Simple opdateres ved at man uploader en opdateringsfil, der kan hentes fra cmsmadesimple.org. Vejledning til opdateringen findes her: http://docs.cmsmadesimple.org/upgrading/general-information

Drupal
Mindre opdateringer af Drupal installeres ved at man henter den nye version, pakker den ud, og derefter kører opgraderingsscriptet på siden. Dokumentation findes her: https://www.drupal.org/node/1494290

For større opgraderinger så anbefaler producenterne selv at man laver et ny side med den nye version, og derefter flytter alt indhold til den nye side. Se https://www.drupal.org/upgrade for mere information.

Joomla
Nyere versioner af Joomla kan opdateres automatisk fra administrationens forside. Komponenter og udvidelser kan også opdateres via sine respektive menuer. Se http://docs.joomla.org/J3.2:Upgrading_from_an_existing_version for vejledning.

Hvis du bruger Joomla 1.5 så kan den ikke opdateres længere. Producenten anbefaler at man flytter alt indhold til en ny installation af Joomla. Se http://docs.joomla.org/How_do_I_upgrade_from_Joomla!_1.5_to_3.x%3F for mere information.

phpBB
I de fleste tilfælde så vil phpBB kunne opdateres ved at man henter en opdateringsfil, pakker den op, og kører et opgraderingsscript. Vejledning til dette findes her: https://www.phpbb.com/support/docs/en/3.0/kb/article/how-to-update-to-the-latest-version-of-phpbb3/

Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/