Att byta till PHP 7

Alla kunder med ett Linux-webbhotell hos Surftown kan använda PHP 7 för sina webbsidor. PHP 7 är den senaste versionen av PHP, och den medför flera nya funktioner och stora prestandaförbättringar.

PHP:s utvecklare har samlat en massa information angående skillnaderna mellan PHP 5.6 och PHP 7 här:
http://php.net/manual/en/migration70.php

Att byta till PHP 7

För att byta till PHP 7 så skall du ändra i din webbsidas .htaccess-fil. Filen ligger vanligtvis i roten av din domänkatalog. Om du istället ändrar .htaccess-filen i roten av ditt webbhotell så kommer du att byta PHP-version för alla webbsidor i dit webbhotell. Man kan fortfarande ändra till andra versioner av PHP för enskilda sidor och kataloger genom att ändra i .htaccess-filer längre ned i katalogstrukturen.

Följande sträng skall läggas till i toppen av din .htaccess-fil:
AddType application/x-httpd-php7 php

Du behöver dessutom ta bort, eller kommentera ut, andra AddType-direktiv som har med .php-filer att göra.