Att byta till PHP 5.6

Nya domäner, som läggs till i ett PHP-webhotell hos Surftown, har PHP 5.6 aktiverat som standard. Om domänen lades till innan PHP 5.6 användes som standard så kan du uppgradera till 5.6 genom att följa den här guiden.

De viktigaste ändringarna mellan PHP 5.4 och 5.6 beskrivs på de här två sidorna:

http://php.net/manual/en/migration55.php
http://php.net/manual/en/migration56.php

Uppgradering till PHP 5.6

För att aktivera PHP 5.6 så skall du ändra i din webbsidas .htaccess-fil. Filen ligger normalt sett i din domänmapp.

Om du ändrar i en .htaccess-fil i roten av webbhotellet så påverkar ändringen alla sidor på kontot. Detta kan sedan ändras för enskilda domäner igen, genom att man ändrar i deras .htaccess-filer.

Den här linjen skall läggas till överst i din .htaccess-fil:

AddType application/x-httpd-php56 php

Om du behöver IonCube loader, så skall du istället använda den här:

AddType application/x-httpd-fastphp php

Du behöver även ta bort eller kommentera ut andra AddType-direktiv som har med .php-filer att göra.