Support Center

At slå SPF records sammen

Hvis du bruger flere forskellige tjenester for at sende mails, så er det muligt at du skal ændre i dit domænes SPF-record, for at undgå at havne i modtagernes spamfiltre. Dette gøres via DNS-indstillingerne i Surftowns Dashboard.

SPF-records

Først skal vi lige kigge på det standard-record som er tilføjet:

v=spf1 include:spf.surf-town.net -all

Den første del, "v=spf1", bruges til at specificere at det drejer sig om et SPF-record.

Den anden del, "include:spf.surf-town.net", beder modtagerne betragte de servere der står angivet på spf.surf-town.net som autentificeret.. Surftown bruger spf.surf-town.net for at du skal være fri for at redigere i dine SPF-records når vi fx. får en ny mailserver.

Den sidste del, "-all", beder modtagere om at blokere mails fra afsendere, der ikke er autentificeret. Man kan også bruge "~all", der siger det samme, men som ikke er lige så striks, eller "?all" hvis man vil lade modtagerserveren beslutte hvad der skal gøres med uatenticerede mails. Vi anbefaler man bruger "-all" medmindre man har en specifik grund til at bruge noget andet.

At slå SPF-records sammen

Hvis vi antager at vi har følgende to SPF-records, der skal slås sammen:

v=spf1 include:spf.surf-town.net -all

og

v=spf1 include:spf.other-vendor.net -all

Den første er Surftowns standard SPF-record. Den anden er et eksempel på en record fra en anden udbyder. Hvis du har en anden udbyder, fx. for at sende nyhedsbreve, så vil de kunne oplyse hvad du skal bruge i stedet.

I de to eksempler vi har for oven så er de første og sidste dele identiske. Vi skal derfor kun tage den sektion i midten fra det andet record, og tilføje det til det første record:

v=spf1 include:spf.surf-town.net include:spf.other-vendor.net -all

Bemærk, at man ikke kan tilføje all mere end en gang. Hvis et record bruger "-all" og et andet bruger noget andet, så bliver man nødt til at vælge hvilken man skal bruge.

At tilføje det nye SPF record

For at tilføje det nye SPF-record, så skal du først ind i Dashboard -> Domæner -> DNS-indstillinger.

Her skal du først slette det SPF-record der ligger i forvejen. Når det er gjort, så skal du tilføje et nyt. Skriv @ i det første felt, og sæt det samlede SPF-record ind i data-feltet. Gem derefter dit nye SPF-record.

Når dette er gjort så tager det mellem 1 til 24 timer før det nye record træder ikraft.


Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/
Kontakt
Finder du ikke det du søger så kontakt vores support

Opret en supportsag
Service Desk
Står du med en større udfordring, som kræver lidt mere ekspertise og tid end du har til rådighed?

Surftown Service Desk, er en service hvor vi foretager arbejdet for dig. Vores Service desk klarer opgaven for dig.

Gør det for mig