Support Center

Hvordan fungerer SPF-records?

Når man sender en mail, så specificerer afsenderen afsenderadressen i headeren af mailen. Da modtageren bruger headeren, for at afgøre hvor beskeden blev sendt fra, så er det desværre ret let at forfalske afsenderadressen når man sender en mail. At forfalske adressen på den måde kaldes spoofing.

Grundet den måde email fungerer på, så er det ikke muligt at forhindre at nogen forfalsker en mailadresse. Der er dog nogle forskellige måder til at hjælpe modtagerne, til at sortere falske mails fra. Den mest almindelige af dem kaldes Sender Policy Framework, eller SPF.

SPF fungerer ved, at domænet har et DNS-record, der specificerer hvilke servere der har lov til at sende mails for det. Dette DNS-record specificerer også hvordan modtagere skal håndtere beskeder, der er sendt fra uautentificerede servere.

Alle domæner, der er hostet igennem Surftown, har et SPF-record tilføjet som standard. Det record, der er tilføjet til nye domæner beder modtagere om at sortere uautentificerede beskeder fra. Det record, som retroaktivt er blevet tilføjet til domæner der tidligere manglede SPF-records, lader modtagere beslutte om den slags på egen hånd.

Dette er et bevidst valg for at forhindre, at kunder der evt. bruger andre udbydere end Surftown for at sende mails, ikke får problemer.

Hvis du ønsker at sætte et record, der beder modtagere om at smide falske mails ud, så følg den her vejledning.

Såfremt du ønsker at tilføje en anden udbyders servere til et eksisterende SPF record, så følg den her guide.


Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/
Kontakt
Finder du ikke det du søger så kontakt vores support

Opret en supportsag
Service Desk
Står du med en større udfordring, som kræver lidt mere ekspertise og tid end du har til rådighed?

Surftown Service Desk, er en service hvor vi foretager arbejdet for dig. Vores Service desk klarer opgaven for dig.

Gør det for mig