Opsætning af email i Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird er et gratis mailprogram, der findes til de fleste styresystemer. Hvis din computer ikke kom med et mailprogram, så anbefaler Surftown du henter Thunderbird og bruger det.

Thunderbird kan hentes fra Mozilla Foundations website: https://www.mozilla.org/thunderbird/

Dokumentation og generel vejledning til brug af Thunderbird findes også hos Mozilla: https://support.mozilla.org/products/thunderbird

Denne vejledning viser hvordan man sætter sin mailkonto hos Surftown op til brug med Thunderbird.

Før du går igang

Før du går igang så skal du have din emailadresse og din mailadresses kodeord klart. Hvis du ikke har oprettet en mailadresse endnu, så kan du gøre det ved at følge denne vejledning.

Hvis du har glemt din mailadresses kodeord så kan du nulstille den via vores kontrolpanel. Vi har en vejledning her.

Opsætning af emailkonto

1. Hvis det ikke er første gang du starter Thunderbird på din computer, skal du trykke på menupunktet Mail på forsiden for at åbne mailopsætningen. Hvis det er første gang du starter Thunderbird på din computer, vil du komme direkte til pop-up vinduet i trin 2.

2. Her skal du vælge at du vil benytte din eksisterende mailadresse.

3. På næste skærm, så skal du først indtaste det navn du vil have skal stå som afsender, når du sender en mail. Derefter skal du indtaste din emailadresse og din mailadresses kodeord. I vores eksempel har vi brugt Surftown som navn og mail@surftownrocks.dk som emailadresse. Når du har indtastet oplysningerne så skal du trykke på fortsæt.

4. Efter nogle sekunder vil Thunderbird vise de indstillinger den har fundet frem til.

Hvis mail.surftown.com efterfulgt af STARTTLS fremgår under ind- og udgående server, og din mailadresse fremgår under brugernavn, så skal du blot trykke på Opret konto. kontoen vil nu være oprettet i Thunderbird.

Hvis der fremgår et andet servernavn, eller hvis brugernavnet ikke er det samme som din mailadresse, så skal du i stedet trykke på Manuel konfiguration.

5. Inde i den manuelle konfiguration, så skal du indtaste følgende oplysninger:

Indgående
Servertype: IMAP
Server-adresse: mail.surftown.com
Port: 143
SSL: STARTTLS
Godkendelse: Almindelig adgangskode

Udgående
Server-adresse: mail.surftown.com
Port: 587
SSL: STARTTLS
Godkendelse: Almindelig adgangskode

I feltene for brugernavn så skal du indtaste din mailadresse. I vores eksempel nedenunder har vi brugt mail@surftownrocks.dk.

Afslut ved at vælge Opret konto.

Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/