Hvordan installerer jeg WordPress manuelt?

Bemærk! Vi anbefaler at du læser hele guiden igennem inden du går i gang selv.

Denne vejledning vil vise dig hvordan du installerer WordPress manuelt på dit webhotel. Det kræver naturligvis at dit webhotel er af typen PHP / MySQL. Hvis du vil kan du også vælge at benytte vores installationsværktøj, One Click Toolbox, til at udføre installationen for dig. Du kan finde vores vejledning til installation af WordPress med One Click Toolbox, her. Hvis du foretrækker at gøre det manuelt skal du bare læse videre.

1. Start med at logge ind Her

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet du vil installere WordPress er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

3. Når du har fundet og udvidet oversigten over webhotellet, skal vi starte med at oprette en database til vores WordPress installation. Dette gøres ved at klikke på linket Databaser under kategorien Hosting.

Dashboard

4. Når du er kommet ind på din database oversigt, så kan det være, at der allerede findes nogle på listen. Det gør dog ingen forskel om det er tilfældet, da vi opretter den nye database helt for sig selv. Tryk på knappen Tilføj.

Databaser tilføj

5. I dialogboksen der nu åbner kan du vælge et navn til databasen, og give den en beskrivelse (valgfrit) så du senere kan huske hvilken database der hører til hvad, i tilfælde af at du måtte have flere.

1. Vælg et databasenavn. Dette kan indeholde tal (0-9), store og små bogstaver (A-Z), (a-z),  og tegnene - og _
  2. Udfyld evt. en beskrivelse af databasen. Dette trin er valgfrit
  3. Tryk på knappen Tilføj

Tilføj ny database

6. Vores database er nu blevet oprettet, næste trin er at oprette en databasebruger der har adgang til databasen. Dette gøres ved at klikke på knappen Tilføj logon, som vist nedenfor:

Tilføj logon

7. I den dialog boks der åbnes, skal vi udfylde et brugernavn, en adgangskode, og vi skal vælge niveauet af adgangsrettigheder som brugeren skal oprettes med. Valgmulighederne for adgangsrettigheder er read, read/write, eller dba.

1. Brugernavnet skal være 2-8 tegn og må bestå af store og små bogstaver (A-Z), (a-z) og tal (0-9)
  2. Du kan vælge en adgangskode selv eller trykke på Generer stærk adgangskode for at lade systemet oprette en kode for dig. Hvis du lader systemet lave en kode skal du huske at sætte hak i boksen Vis adgangskode så du kan se koden systemet har lavet, og skrive den ned så du har den til senere i guiden.
    Tilføj MySQL bruger
  3.  Her sætter du niveauet for adgangsrettigheder for brugeren. Som udgangspunkt bør du altid sætte denne til dba (DataBase Administrator) når du opretter en databasebruger.
  4.  Tryk på Tilføj

Tilføj MySQL bruger 2

8. Inden vi forlader skærmen skal vi sikre os at vi noterer alle de oplysninger vi skal bruge senere i guiden. Det første vi skal bruge er vores "Hostnavn". Dette findes i boksen MySQL info i højre side af skærmen. I mit eksempel er serveren ”mydb12.surf-town.net”.

Hostname

De resterende oplysninger vi skal bruge er databasenavnet (1), databasebrugernavnet (2), og adgangskoden der hører til, som vi skrev ned før. Bemærk at både databasen og brugeren er tildelt en forstavelse foran den del af navnet vi har valgt selv. Dette skal vi huske at have med når vi skriver navnene ned.

dbusername

9. Nu har vi gjort forarbejdet med databasen, og vi er klar til at hente WordPress. Du kan hente WordPress gratis fra deres hjemmeside, wordpress.org.

Her kan du enten downloade WordPress på engelsk eller dansk. Jeg har i mit eksempel valgt at have min hjemmeside på engelsk, så jeg downloader det på engelsk. Når du har fået downloadet filen, kan du se at der ligger en mappe indeni, som hedder "wordpress", denne kan du pakke ud af filen og gemme på dit skrivebord, så vi har den til senere. Vi skal nu overføre filerne til webhotellet ved hjælp af FTP. Hvis du ikke allerede har et FTP program sat op på din computer kan du her se hvordan du konfigurerer det gratis program FileZilla til at forbinde til dit webhotel.

10. Her har jeg navigeret til wordpressmappen vi pakkede ud på skrivebordet i venstre side af FileZilla, og jeg har netop oprettet forbindelse til webhotellet’s FTP. Klik ind på dit domæne. Mit domæne hedder i eksemplet "testpaastarter.dk".

FileZilla

Der vil sandsynligvis ligge filer i mappen i forvejen. Hvis der ligger en mappe med navnet autodiscover bør du lade den ligge, da den bruges af Surftown’s emailtjeneste på dit domæne. Evt. andre filer eller mapper kan du roligt slette, hvis du ikke selv har placeret dem i mappen. Vi skal markere alle filerne og mapperne i venstre side og "trække" dem over i højre side. Når dette er gjort, så kan der godt gå lidt tid, da en standard WordPress installation som denne har over 1.000 filer.

FileZilla transfer

11. Når FileZilla er færdig med at uploade dine filer, er vi klar til næste trin. Åben den browser du normalt bruger, og skriv dit domæne i adresselinjen. Her vil du blive modtaget af WordPress's installations vejledning. Den skal vi følge nu. Så vælg her hvilket sprog du ønsker WordPress på. Alle potentielle sprog vises på listen, men du kan i praksis kun bruge det sprog du downloadede fra wordpress.org, så vælg det.

WP Language

12. Næste skærm er lidt generelle informationer om hvilke oplysninger vi skal bruge under installationen af WordPress. Dette er det vi skrev ned i trin 8. Vi har derfor oplysningerne der skal bruges og er klar til at gå videre. Klik på knappen Let's go!.

WP Info

13. Vi skal nu indtaste oplysningerne fra trin 8. Udfyld felterne, og tryk på Submit.

WP Info

14. Nu kommer du videre til en side der bekræfter at WordPress er forbundet med vores database, og det er klart til at blive installeret. Tryk på knappen Run the install.

WP Run the install

15. Nu mangler vi bare at fortælle WordPress lidt om den side vi ønsker at oprette. Felterne er rimeligt selvforklarende, så jeg vil overlade det til dig at udfylde dem selv. Husk dog naturligvis at vælge en adgangskode af en væsentlig karakter, brug eventuelt, indikatoren under felterne. Er den "Strong", så bør du ikke få problemer. Når du er klar, så tryk på knappen Install WordPress.

WP Install Wordpress

16. WordPress er nu installeret manuelt, og du kan logge direkte ind på din administration ved at trykke på knappen Log in.

WP Log in

Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/