Kom igång med Surftown Sitebuilder

Denna guiden visar hur du kommer igång med vår Surftown Sitebuilder, som en existerande Surftown-kund. Nya kunder kan testa vår Surftown Sitebuilder gratis här.

1.  Börja med att logga in här.

2. Om du har flera webhotell, aktivera det som har den domän du vill arbeta med. Om du har flera webhotell och du inte vet vilken det är du ska använda, klicka här.

3. När du valt rätt webhotell, klicka på Surftown Sitebuilder i Webbhotell-menyn.

Surftown Sitebuilder

4. Du befinner dig nu i översikten för Surftown Sitebuilder, där du kan se en lista över de domäner som är associerade med det valda webhotellet. Här kan du aktivera eller avaktivera Sitebuilder för varje domän.

Följande alternativ finns för varje domän:

Aktivera/Avaktivera – Här kan du slå av eller på Sitebuilder för varje domän.

Enable Sitebuilder

För de domäner där Surftown Sitebuilder är aktiverat, presenteras följande alternativ:

Surftown Sitebuilder

Editera sida – Denna knapp leder till Sitebuilder-editorn där du kan skapa din sida.

Köp till Shop – Om du vill köpa till Webshop-funktionalitet på sin sida, klicka på denna knappen. If your site already has an active Shop, this button will instead display the details of your shop, including the renewal date.

Ändra lösenord – Om du har glömt ditt Sitebuilder lösenord kan ni välja ett nytt genom att trycka på denna knappen.

Publicera/Gå Offline – Detta alternativ är för att göra din hemsida synlig för besökare. Se denna guide för mer detaljer.

Du kommer att kunna peka om din domän att ditt gamla innehåll visas igen om behov finns, genom att klicka på Avaktivera. Detta kommer att återställa standard A-pekare för din domän. Om du vill peka din domän till en annan server än hos Surftown, så måste detta göras manuellt. Kontakta gärna Surftown Support here om du har några frågor.

Inne i editorn:

Tre viktiga knappar

1. Huvudmenyn Växla till ett annat program som Blogg eller Butik
  2. Knappen Lägg till innehåll lägg till nya bilder, text eller annat innehåll på din sida
  3. Publicera Publicera din sida på webben.

Tre viktiga knappar

Lägg till innehåll

För att lägga till innehåll på din sida:

1. Klicka på knappen Lägg till innehåll
  2. Dra ett objekt från panelen Innehåll på sidan
  3. Släpp innehållet på sidan

Sitebuilder: Lägga till innehåll

Sidlayout

1. Klicka och dra det objekt du vill lägga till
  2. De olika områden där du kan släppa innehållet indikeras med grönt när du drar runt objektet på sidan.

Sidlayout

Du kan skapa upp till 4 kolumner på sidan.

Flytta runt innehåll på sidan

1. Använd Dra-knappen för att att flytta innehållet.
  2. De olika områden där du kan släppa innehållet indikeras med grönt när du drar runt objektet på sidan.

Flytta innehåll

Flytta innehåll

Varning! Du kan bara dra och släppa innehåll på själva sidan, och inte i sidhuvudet eller sidfoten.

För tips och trix på hur du kommer igång med att använda editeraren, rekommenderar vi att du tar en titt på de guider som finns tillgängliga på denna sida.