Hur publicerar jag min hemsida så den syns online?

Surftown Sitebuilder ligger på en annan server än den du har knuten till ditt webbhotell, så för att göra den tillgänglig krävs det att domänens DNS uppdateras för att peka mot rätt server. Sålänge du inte använder en extern DNS-tjänst så kan vårt system göra dessa ändringarna åt dig, och du kan göra sidan tillgänglig online med ett enkelt klick.

1. Börja med att logga in här

2. Om du har flera webbhotell, aktivera den som har domänen du vill arbeta med. Om du inte vet vilken det är, klicka här.

3. När du aktiverat rätt webhotell, klicka på Surftown Sitebuilder under Webbhotell.

Surftown Sitebuilder

4. Klicka på Editera Sida vid domänen du vill göra tillgänglig.

Edit Site

Kontrollera att du klickade på publiceringsknappen i editorn efter senaste ändringen.

Publicera Sida

5. När du är säker på att din sida är redo att visas online, gå tillbaka till Surftown Sitebuilder och klicka på Publicera-knappen.

Go Live

Accpetera varningen som kommer fram, om att ni är införstådd med att ändringar kommer utföras på din domän.

Detta kommer att uppdatera domänens DNS och peka den mot rätt server. Pga hur DNS fungerar så kan det ta upp till 24 timmar för denna ändringen att slå igenom, och den nya sidan blir tillgänglig överallt.

Följ dessa instruktioner endast om du använder en extern DNS-tjänst.

6. Skapa följande A-poster hos din DNS-leverantör:

@dindomän.se TTL=3600 212.97.132.82

*.dindomän.se TTL=3600 212.97.132.82