Kom igång med Sitebuilder Shop

Sitebuilder Shop

Första gången du öppnar webbshopmodulen i Sitebuilder-editorn så får du upp en Webbshop-dialog, med vilken du konfigurerar din webbshop och lägger till nödvändig kontaktinformation.

Butiksinställningar

Butiksinställningar

Klicka på Grundinställningar, det tar dig till en sida där du lägger in nödvändig information om din webbshop, fyll i så mycket som möjligt. Vi rekommenderar att du sätter din webbshop Offline i detta skedet. När du väl fyllt i informationen, klicka på spara för att återgå till konfigureringen.

Butiksinställningar

Lägg till betalningsmetoder

För att kunna ta emot betalningar från dina kunder, så behöver du minst en betalningsmetod - det finns ett antal att välja mellan.

Klicka på Betalning, på denna sidan kan se se en lista över 3:e parts betalnings-leverantörer som kan användas. Välj en passande betalningsmetod och följ instruktionerna. När du konfigurerat den färdigt så återgår du till huvudkonfigureringen.

Butiksinställningar

Lägg till en fraktmetod

Innan du kan skicka produkter till dina kunder så måste du specificera minst en fraktmetod.

På butikssidan, klicka på Fraktkostnad och sedan Lägg till Fraktkostnad

Lägg till fraktkostnad

Förklaring till fraktalternativ
Namn på Fraktkostnad - Vad du vill kalla det fraktalternativ som dina kunder ser i kassan
Land - Landet som beställningen ska skickas till
Kurir - Namnet på den kurir du vill använda för att skicka beställningen
Beräknad leveranstid - Den uppskattade tid det tar för beställningen att nå kunden
Fraktkostnad - Den summa som kunden betalar för dendet valda fraktsättet, ange 0 om frakten ska vara gratis.
Lägg till fraktkostnad baserad på vikt - Om detta alternativet är på så kan du lägga på fraktkostnad baserat på vikt, utifrån en specifik tabell.

Lägg till din första vara

Sista steget innan du kan gå online med din webbshop är att lägga till en eller flera varor. Klicka på Lägg till produkt från konfigureringsguidens checklista. Mer information om hur du lägger till produkter kan du hitta i Hur lägger jag till eller tar bort produkter från min webbshop?. När du väl lagt till minst en produkt, klicka på Spara och gå tillbaka till konfigurationen i den vänstra menyn.

Add your first product

Publicera din sida

När alla inställningar är klara och du lagt till varor så kan du gå online med din webbshop. Som standard är din webbshop offline tills du väljer att publicera den, för att göra det måste du klicka på 'Publicera webbshop'-knappen i checklistan. När det är gjort så är din webbshop online och klar att ta emot beställningar.

Publishing your store

Ändra status på din webbshop!
Om du vill sätta din webbshop i offlineläge igen, gå till Inställningar > Grundinställningar. Alla varor och inställningar är kvar, men besökarna kommer inte åt sidan.