Kunskapsbas

Hur lägger jag till en domän som alias för en annan domän?

Ibland kan det vara användbart att komma åt samma sidan från olika domäner, t ex om du har en två snarlika domäner med och utan bindestreck, och du vill att dina besökare kommer till samma sida oavsett vilken variant de använder.

Du kan naturligtvis åstakomma samma resultat genom att vidarebefodra besökarna med hjälp av denna guiden. Om du gör det så kommer besökarna alltid att se den domän du vidarebefodrar till i adressfältet.

Om du istället använder ett domänalias så kommer besökarna att se dem domän de skrev in, i adressfältet.

Genom att sätta upp domänailas så kan du få två eller fler domäner att peka mot samma mapp på din FTP. Följ guiden nedan för att se hur du ska göra.

1. Börja med att logga in här.


2. Om du har flera webhotellkonton, välj det som du har huvuddomänen kopplat till. Om du inte vet vilket det är, klicka här.


3. När du har expanderat webbhotellet, klicka på Webbalternativ i sektionen för Webbhotell.

Webbalternativ


4. Välj din domän i listan genom att klicka på pilen direkt till höger om varje domän.

Välj din domän


5. Du är nu i webbalternativ-sektionen för din domän.

Webbalternativ

Du kan expandera listan över dina redan existerande domänalias (1) om du vill se vilka som redan lagts till, eller direkt lägga till ett nytt via Lägg till-ikonen (2).


6. Skriv in den domän som du vill lägga in som alias, och klicka på Spara.

Lägg till domänalias

OBS! Du kan inte lägga till en domän som alias om den redan är kopplad till ett webhotell som fristående domän. Följ denna guide för att ta bort domänen om det behövs.


7. Din domän kommer nu att listas som domänalias.

Domänalias

DNS-pekningen för din domän kan behöva uppdateras innan det fungerar. Om domänen använder Surftowns namnservrar så görs detta automatiskt inom 24 timmar. Om du använder extern DNS för domänen så måste du ändra detta manuellt. Kontakta vår support om du har frågor runt det.


Önskar du att Surftown hjälper dig genom att utföra de ändringar som beskriv i guiden, eller om du är i behov av hjälp med andra uppgifter, så hittar du mer infomation kring de betaltjänster som vi erbjuder i våra Service Desk-tjänster här: https://www.surftown.com/sv/service-desk/
Support
Om du inte hittar det du letar efter, så är du välkommen att kontakta vår support

Skicka in ett supportärende
Service Desk
Har du utmaningar som kräver mer tid och expertis än vad du har tillgängligt?

Surftown Service Desk är en service där vi gör jobbet åt dig Vår Service desk gör jobbet åt dig.

Gör det åt mig