Hvordan tilføjer jeg et domæne som alias for et andet domæne?

Sommetider er det nyttigt at kunne bruge den samme hjemmeside på forskellige domæner, f.eks. hvis du ejer et domænenavn med og uden bindestreg i, og vil have at besøgende kommer til din side om de skriver det ene eller det andet.

Du kan selvfølgelig gøre dette ved at omdirigere det ene domæne til det andet som beskrevet i denne guide. Hvis du gør dette vil besøgende altid få vist navnet på det domæne du har omdirigeret til i deres adresselinje.

Hvis du i stedet opsætter et domænealias, vil de besøgende få vist din hjemmeside med det domænenavn de selv har skrevet ind vist i adresselinjen.

Ved at opsætte et domænealias kan du pege to eller flere domæner mod den samme mappe på din FTP. For at se hvordan dette gøres skal du bare læse videre.

1. Begynd med at logge ind her.

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet du vil oprette et alias for er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

3. Når du har fundet og udvidet oversigten over webhotellet, kan du under Hosting finde og trykke på Domænehåndtering.

Domænehåndtering

4. Vælg dit domæne ved at trykke på knappen med pilen, som du kan finde direkte til højre for hvert domænenavn.

Vælg dit domæne

5. Du er nu på Domæneoversigt skærmen for dit domæne.

Domæneoversigt

Du kan udvide listen over eksisterende domænealiasser (1) hvis du vil se hvilke domæner der allerede er aliasser, eller du kan gå direkte videre til at tilføje et nyt alias ved at trykke på Tilføj knappen (2).

6. Skriv navnet på det domæne du vil tilføje som alias i tekstboksen og tryk på Gem knappen.

Tilføj domæne alias

Bemærk! Du kan ikke tilføje et domæne som alias hvis det allerede er forbundet som fuldt domæne til et Surftown webhotel. Følg denne guide for at slette domænet hvis det er nødvendigt.

7. Nu vil dit domæne blive vist på listen over aliasser.

Domænealias

DNS indstillingerne for dit domæne skal måske opdateres før alt fungerer. Hvis domænet benytter Surftown's navneservere vil dette ske automatisk inden for 24 timer. Hvis du i stedet benytter en ekstern DNS tjeneste, skal de korrekte DNS A Poster oprettes manuelt. Kontakt Surftown support hvis du er i tvivl.

Såfremt du ønsker at Surftown ordner dette for dig, eller hvis du har brug for assistance med andre opgaver, så se mere om de betaltjenester vi kan tilbyde via vores Service Desk-tjenester her: https://www.surftown.com/da/service-desk/