Hvordan åbner jeg min database i phpMyAdmin?

Der er to måder du kan tilgå en MySQL database der kører på en Surftownserver. Begge er beskrevet nedenfor.

Tilgang gennem webhotelkontrolpanelet.

Hvis du tilgår databasen gennem dit webhotelkontrolpanel er den eneste oplysning du har brug for databasebrugernavnet der hører til databasen.

1. Start med at logge ind her.

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor databasen er tilføjet. Dette vil normalt være det samme webhotel hvor domænet der benytter databasen er tilknyttet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

3. Når du har fundet og udvidet webhotellet skal du klikke på Databaser i Hosting sektionen.

Databaser

4. Loginknappen for din databasebruger findes der hvor pilen på billedet peger. Hvis du har mere end én databasebruger, og du er i tvivl om hvilken af dem er den rette, så kan du f.eks. bare logge ind på dem en af gangen indtil du finder den rette.

Alternativt, hvis din database bruges sammen med f.eks. WordPress eller Joomla, vil hjemmesiden's konfigurationsfil indeholde navnet på databasen og databasebrugeren. I WordPress' tilfælde har filen du skal bruge navnet wp-config.php, og for Joomla er filnavnet configuration.php. På vores servere har du adgang til disse gennem Filhåndteringen, som beskrevet i vores guide her.

Når du har fundet den rigtige bruger, tryk da på loginknappen.

Databasebruger

5. phpMyAdmin bør nu åbne i en ny fane. Hvis der ikke sker noget kan det tænkes at din browser forhindrer Surftown's kontrolpanel i at åbne et link i et nyt vindue. Se dokumentationen for din browser for instrukser i hvordan du tillader pop-ups for en side.

Tilgang direkte gennem phpMyAdmin loginsiden.

Vi har en side til ekstern databaseadgang, i tilfælde af at du ønsker at tilgå din database uden at gå gennem webhotelloginnet.

Tilgang til databasen via denne side kræver at du kender navnet på serveren som databasen ligger på, såvel som databasebrugeren og den tilhørende adgangskode.

Hvis du benytter din database sammen med f.eks. WordPress eller Joomla, vil hjemmesiden's konfigurationsfil indeholde de oplysninger du skal bruge. I WordPress' tilfælde hedder filen wp-config.php, mens den for Joomla hedder configuration.php. På vores servere kan du tilgå disse filer ved at benytte filhåndteringen, som beskrevet i vores guide her.

Du kan også finde databasebrugeren og servernavnet på databasesiden af dit webhotel.

MySQL info

Bemærk! Hvis du nulstiller adgangskoden for din databasebruger for at kunne logge ind i phpMyAdmin manuelt, kan det forårsage at din hjemmeside holder op med at fungere hvis det er den samme databasebruger som hjemmesiden benytter til at tilgå databasen.

Når du har fundet dine loginoplysninger kan du åbne loginsiden her.

phpMyAdmin

1. Udfyld brugernavn og adgangskode.

2. Husk at vælge den korrekte server fra listen. Localhost servervalget fungerer kun som placeholder, og forbinder ikke til en databaseserver i praksis.

phpMyAdmin

3. Når du trykker på Udfør vil du blive logget ind i phpMyAdmin.