Hur aktiverar jag https på min WordPress hemsida?

Kryptering med https har fördelar som att hålla den infomation som skickas mellan din hemsida och besökare hemlig. Det är bara dina besökares webbläsare och servern där din hemsida ligger som hör möjlighet att läsa den information som skickas där emellan. Det skyddar även mot att någon skulle modifiera den data som skickas mellan hemsidan och besökares webbläsare.

Alla domäner på Surftowns PHP webbhotell så kommer alla domäner med Let's Encrypt kryptering förinstallerat. Allt du behöver göra för att aktivera https på din WordPress sida är att följa denna guide.

1. Logga in på din WordPress installation.

WP Admin

2. Navigera Inställningar -> Allmänt.

Inställningar -> Allmänt

3. I fälten WordPressadress (URL) och Webbplatsadress (URL), ändra http till https och sen Spara ändringar. Beroende på vilka inställningar du har så kan det vara olika information i de två fälten, det är helt normalt och det ända som du ändå behöver ändra på är att byta http mot https i båda fälten.

Adress (URL)

Spara ändringar

4. Öppna Filhanteraren.

5. I filhaneraren, navigera till den mapp som är densamma som står i Webbplatsadress (URL) i förra steget.I vårt exempel så är det test-domain.nu

Domain list

6. Klicka på den fil som heter .htaccess. OM det finns mer än en så väljer du den utan ett värde i filändelse-kolumnen, som bilden visar.

.htaccess

Ser du inte en .htaccess fil, kontrollera så att din Filhanterare är inställd på att visa dolda filer.

Om du fortfarande inte ser en fil, kan du skapa en.

7. Klicka edit under View file details. Detta kommer öppna filen för editering i ett pop-up fönster.

edit .htaccess

8. Skriv in följande kod i början av filen:

## https:// redirect
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,QSA,L]

edit .htaccess

Spara nu filen. Nu borde du vara fördig och om du besöker din hemsida så kommer du att ha ett grönt hänglås i ditt adressfält.

padlock

Om din hemsida innehåller bildlänkar som är satta till att använda http:// så kan du få varningsmeddelande om att sidan innehåller blandat innehåll när du besäker dessa sidor.

För att ordna detta så måste du manuellt ändra dessa bildlänkar från http:// till https://.