Aktivera Active mode för FileZilla Client

På samtliga av Surftowns ASP.NET-servrar så behöver du ansluta i aktivt läge när du skall tillgå din sida via FTP. Beroende på hur ditt eget nätverk är konfigurerat så kan det behövas ändringar i din FTP- konfiguration för att du skall kunna ansluta.

Den här guiden är skriven med FTP-klienten FileZilla i åtanke. FileZilla är den FTP-klient som rekommenderas av Surftown. Om du använder en annan FTP-klient så se vänligen dess dokumentation för att hitta motsvarande inställningar.

1. Gå in i menyn Redigera och välj Inställningar.

2. Gå in under Anslutning, FTP och sedan Aktivt läge.

3. Aktivera Begränsa lokala portar som används av FileZilla (1) och notera de portar som anges. Aktivera sedan Hämta extern IP-adress från följande URL (2), och skriv in den här adressen: http://go.surftown.com/tools/ip/ip.php

Tryck därefter OK (3).

4. Om du har en direkt internetanslutning så borde du nu kunna ansluta utan problem. Om du är bakom en router så kan du evt. behöva vidarebefordra de portar som angavs i det förra steget till din dator. Se din routers dokumentation för mer information om hur du gör det.