Visa en WordPress installation från en undermapp till domänens root

Om du har en WordPress-installation i en undermapp så kan du visa installationen i domänroten. Dvs. att om du har WordPress på t.ex. domän.se/wordpress/ så kan du visa sidan på domän.se/ istället.

Observera att den här vägledningen förutsätter att du har erfarenhet av kopiering och redigering av filer via FTP. Den är baserad på relevanta delar av den officiella WordPress-dokomentationen. Om du inte vet hur du skall göra så hjälper Surftown gärna till. Mer information om denna servicedesktjänst finns på den här sidan.

1. Börja med att kopiera index.php i WordPress-mappen och placera kopian i roten av domänen. Dvs. att om WordPress ligger på domän.se/wordpress/ så skall filen kopieras till domän.se/.

2. Öppna en kopia av index.php och redigera den sista linjen:

require( dirname( __FILE__ ) . '/wp-blog-header.php' );

Till:

require( dirname( __FILE__ ) . '/wordpress/wp-blog-header.php' );

Om namnet på undermappen där WordPress är installerat inte är just wordpress så byt ut wordpress mot namnet på mappen.

3. Besök webbsidan på dess nya plats och bekräfta att framsidan visas som den skall.

4. Logga in i WordPress-administrationen och välj Inställningar och sedan Allmänt.

5.Ta bort mappens namn från Webbplatsaddress (URL) och tryck sedan på Spara ändringar i botten av sidan.

6. Gå in under Inställningar och sedan Permalänkar, och tryck på knappen Spara ändringar i botten av sidan.

7. Om du har pluginet LiteSpeed cache aktiverat så skall du även klicka på LiteSpeed Cache Purge All i toppen av administrationssidan. Om du har ett annat caching-plugin så bör du tömma cachen enligt dets instruktioner.

Din webbsida kommer nu att visas på sin nya adress.