Hur kan jag lägga till egna MIME-typer för olika filtyper genom .htaccess?

Surftowns servrar är konfigurerade med MIME-typer för de vanligaste filtyperna. Ibland kan det vara nödvändigt att ändra MIME-typen för en viss filtyp, eller att lägga till nya MIME-typer för filtyper som inte är konfigurerade på servern.

Denna guiden visar hur du lägger til en MIME-typ i domänens .htaccess-fil. Observera, att den här guiden enbart gäller för kunder med våra PHP-webbhotell. Om du har ett ASP.NET-webbhotell så skall nya MIME-typer läggas till via web.config. En guide till detta kommer snart att läggas till.

För att ändra i din domäns .htaccess-fil så skall den först öppnas för redigering, eller skapas om du inte har en redan. Se den här guiden för mer information om hur du gör det.

Att lägga till MIME-typer genom .htaccess

Det här exemplet lägger till MIME-typen application/example för filtypen .example. Du behöver redigera det för att anpassa det till dina behov.

AddType application/example example

Ändringen träder ikraft så snart filen sparas. Om du lägger till en MIME-typ som redan är konfigurerad på servern så kommer den MIME-typ du själv anger att användas