Simply.com Migration - FAQ

Våren 2018 förvärvades Surftown av Zitcom Group. Efter denna händelse har det beslutats att Surftown ska vara en del av Simply.com-familjen. Därför har vi börjat migrera alla kunder från Surftown till Simply.com-system.
Eftersom det inte skulle vara realistiskt att flytta alla våra kunder på en gång, med så många olika konfigurationer, har vi bestämt mig för att migrera några kunder i taget för att säkerställa minsta möjliga driftstopp och eventuella olägenheter.
Vi kommer att göra vårt bästa för att lösa problem i samband med detta drag så snabbt som möjligt och en länk till både Simply.com och Surftown stöd finns i längre ner av den här artikeln.

Innehållsförteckning

1. Mitt konto är stängd, varför?
2. Kan jag stanna hos Surftown?
3. Jag har inte fått ett migrerings-e-postmeddelande. Varför?
4. Jag har fått ett mail från Simply.com om domänmigrering, varför?
5. Jag har glömt mina inloggningsuppgifter, vad ska jag göra?
6. Kommer det att finnas en prisökning när migrera till Simply.com?
7. Vilken typ av hjälp erbjuder Simply.com?
8. Vilka är de största skillnaderna mellan Surftown-konfigurationen och Simply.com-konfigurationen?
9. Min domän kontrolleras av en tredje part, vad ska jag göra?
10. Min hemsida fungerar inte längre efter migrationen till Simply.com, vad ska jag göra?
11. Mitt e-postmeddelande fungerar inte längre efter migrationen till Simply.com, vad ska jag göra?

Mitt konto är stängt, varför?

Om ditt konto med Surftown är stängt är det troligt att kontot har migrerats till Simply.com. När ditt konto har flyttats kan du inte längre få tillgång till din gamla inloggning på Surftown.
Ett par veckor före migreringen har vi skickat ett mail om migrationerna. Det här meddelandet ingick bland annat information, tillgång till den nya Simply.com-kontrollpanelen, vad du behöver ändra i ditt e-postprogram och information om uppdatering av DNS-inställningar, om de konfigureras externt. Om du inte har fått det här mailet kan du se samma information som skickades med mailet, genom att bara logga in på simply.com/surftown, med hjälp av din Surftown kontrollpanel inloggning.

Kan jag stanna på Surftown?
Om du vill stanna kvar hos Surftown lite längre tid. Då kan du gå till simply.com/surftown och skjuta upp flytten 30 dagar i taget. Du kan göra det varje 30 dagar tills våra nuvarande servrar är stängda. Då är det inte längre möjligt att skjuta upp flytten. Tänk på att om migreringen redan har körts är det inte längre möjligt att skjuta upp det.

Jag har inte fått migrerings-e-post, varför?
Om du inte har fått ett migrerings-e-postmeddelande med uppgifter om migreringen är det möjligt att det har blockerats av ditt spamfilter.
Detta är förstås beklagligt. Lyckligtvis kan du se innehållet i e-posten online. Om du går till simply.com/surftown kan du logga in med ditt Surftown kontrolpanel inloggning. Här kan du se vad som har ändrats på ditt konto när det flyttades till Simply.com, och vilken mailserver du ska använda framåt, samt hur du får åtkomst till ditt nya Simply.com-konto.

Jag har fått ett mail från Simply.com om domänmigration, varför?
När din tjänst migreras till Simply.com, bör domäner som kontrolleras av Surftowns nameservers också flyttas till Unoeuros namnservrar. Beroende på domänen kan du få en mailnotifikation som gör att du är medveten om att vi utför namnändringsändringen. Det betyder vanligtvis inte att du måste vidta några åtgärder. Det är bara ett enkelt mail som gör dig medveten om att förändringen sker.

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter, vad ska jag göra?
Om du kommer ihåg din kontaktadress, men har glömt ditt lösenord.

Om du kommer ihåg din kontaktadress, men inte ditt lösenord, kan du gå till controlpanel.surftown.com/clientarea/ och trycka på "Glömt ditt lösenord?". Där kan du få ett lösenordsåterställt mail skickat. Det mailet gör det möjligt att välja ett nytt lösenord.

Om du inte längre har tillgång till din kontaktadress kan du kontakta Simply.com eller Surftown support. Länk till Simply.com och Surftown support finns i botten av den här artikeln.

Om du har glömt både din kontaktadress och ditt lösenord.
Om du har glömt både din kontaktadress och ditt lösenord, bör du överväga att kontakta Simply.com eller Surftown support. Då kan vi hjälpa dig att verifiera ägandet av kontot och domänerna på webbhotellet och sedan hjälpa dig att ändra din kontaktadress. Länk till Simply.com och Surftown support finns i botten av den här artikeln.

Kommer det att finnas en prisökning när du flyttar till Unoeruo?
När vi flyttar din tjänst till Simply.com, försöker vi matcha den tjänst du hade hos Surftown med en liknande tjänst hos Simply.com. Vi försöker matcha både funktionalitet och pris. Men Simply.com har en annan inställning och gör saker annorlunda än Surftown i deras setup. På grund av det kan vissa uppleva en prisökning medan andra kommer att få en billigare lösning.

Den förbetalda perioden på Surftown kommer dock att fortsätta på Simply.com. Det innebär att om du vid flyttningen har 10 månader kvar på ditt webbhotell vid Surftown, kommer du inte att få en ny faktura från Simply.com tills den här perioden är över.

Simply.com priser finns här: simply.com/products/

De framtida priserna för din produkt kan ses så snart migreringsdatumet är inställt och du får migrerings-e-postmeddelandet. Om du går till simply.com/surftown kan du se konfigurationen din nuvarande tjänst kommer att konverteras till.

Vilken typ av hjälp erbjuder Simply.com?

Simply.com till skillnad från Surftown erbjuder inte telefon eller chatt support. Vid Simply.com är det endast möjligt att kontakta support via ett e-postsystem, men dessa förfrågningar hanteras ofta snabbt och en lösning på problemet finns i de flesta fall snabbt. I de flesta fall kan det lösas samma dag som e-post ärendet har skapats.

Vilka är de största skillnaderna mellan Surftown-konfigurationen och Simply.com-konfigurationen?
Simply.com har ett par skillnader i sina konfigurationer jämfört med Surftown när det gäller webbhotell. Vid Surftown har det varit möjligt att vara host för flera domäner per webbhotell, varav vid Simply.com det vanligtvis bara är en domän per webbhotell, som vid Simply.com kallas en "Suite".

Simply.com har 4 olika hostlösningar, liksom en gratis domän webbhotell. De olika värdlösningarna finns här: simply.com/products

Det är möjligt att lägga till extra domäner i en svit. Dessa ytterligare domäner tillåter dock inte värdtjänster. Du kan istället använda dessa extra domäner för alias, underdomäner etc. för huvuddomänen i sviten.

Den här typen av konfiguration gör det så att varje domän har sin egen FTP-åtkomst. Detta ökar säkerheten på många sätt. Speciellt mot hackare som får tillgång till FTP för en domän.

Dessutom erbjuder Simply.com mer mailutrymme per konto. På den största sviten kan du ha upp till 32 GB / e-postkonto. Där Surftown erbjuder endast 10 GB / e-postkonto på webhotelslösningar.

Simply.com har också många andra funktioner, som Surftown inte har haft möjlighet att stödja. Bland annat ingår:

• SSH-åtkomst
  • Tvåfaktorsautentisering
  • Separat e-postadress för fakturor
  • DNS mallar
  • cronjobb
  • Anonym Whois
  • DNSSEC-Signering
  • Återställande av data via kontrollpanelen
  • .NET Core (på ASP.NET-tjänster)
  • MS-åtkomst
  • Microsoft SQL 2017
  • Åtkomst med IIS-manager

Och mycket mera...
Alla webbhotell specifikationer finns här: simply.com/products/

Min domän kontrolleras av en tredje part. Vad ska jag göra?
Om du har fått ett mail från Simply.com om din domän kontrolleras av en tredje part betyder det att domänen för närvarande befinner sig på en annan domänvärds namnservrar. För att se vilka nameservers domänen är för närvarande placerad på, kan du leta upp domänen med hjälp av ett Whois Lookup-verktyg. du kan till exempel använda detta: whois.com/whois/

När du tittar upp domänen kommer du att kunna se de namnservrar som domänen använder för närvarande i det övre avsnittet. Om du inte ser Simply.com-namnservrarna som visas på bilden nedan måste du kontakta domänvärden som styr namnservrarna som används av domänen, så att DNS kan uppdateras för att peka på rätt A-poster och MX-poster. Dessa finns på din Simply.com kontrollpanel eller på simply.com/surftown.

Om domänen inte finns på Surftowns namnservrar före migreringarna kan vi inte uppdatera och migrera DNS-informationen som för närvarande används för dig, eftersom vi inte kontrollerar domänen.

Om du inte ser till att DNS-konfigurationen är uppdaterad före migreringen kan du uppleva viloläge tills domänen igen pekar på rätt sätt. Beroende på din domänvärd och deras TTL-inställning kan dessa ändringar ta mellan några minuter och upp till 48 timmar.

Min webbplats fungerar inte längre efter migreringen. Vad ska jag göra?
Om din webbplats inte fungerar korrekt efter att du har flyttats till Simply.com, bör du undersöka om domänen pekar på rätt webbserver. Du kan göra detta genom att leta upp domänen här: whois.com/whois/

Om domänen kontrolleras av en värd från en tredje part kan vi inte uppdatera DNS när domänen flyttas. Se fråga ovan "Min domän kontrolleras av en tredje part. Vad ska jag göra?" Om så är fallet

Det är också en möjlighet att innehållet på webbplatsen som överförts använder äldre element som inte längre stöds på Simply.com.

Om A-posten pekar rätt och du är säker på att webbplatsen inte har gamla element, bör du kontakta vårt support. Länk till Simply.com och Surftown stöd finns i botten av den här artikeln.

Mitt e-postmeddelande fungerar inte längre efter migreringen. Vad ska jag göra?
Om ditt mail inte fungerar korrekt efter migreringen bör du börja undersöka om domänen pekar på rätt mail server. Du kan göra det genom att leta upp din domän med det här verktyget: mxtoolbox.com.
Värdnamnet ska vara mx.simply.com. Om det inte är så fungerar inte ditt mail. Vi ändrar inställningen automatiskt när migrering sker. Men om domänen kontrolleras av en tredje part kan vi inte. Om så är fallet, se ovanstående fråga "Min domän kontrolleras av en tredje part. Vad ska jag göra?"

Om domänen pekar på mx.simply.com, så finns det andra problem som kan undersökas. De vanligaste problemen är:

Om du bara använder webbmail

Först och främst, se till att du använder webmail.simply.com för att komma åt webbmailen. Om du får veta att du använder fel lösenord, så måste ditt första steg vara att helt enkelt ändra lösenordet. Detta görs via Simply.com kontrollpanel. Om du inte är ägare till webbhotellet, vänligen kontakta ägaren för hjälp.

Lösenordet kan ändras via Simply.com kontrolpanel. Du hittar instruktioner om hur du byter lösenord för ett mailkonto här: simply.com/support/faq/1/191

Om du har konfigurerat mail på en mailklient

Om du har konfigurerat ditt e-postmeddelande i ett mailprogram som Outlook, Apple Mail, Thunderbird eller en enhet som en telefon, surfplatta etc. bör du undersöka om du har uppdaterat inkommande och utgående mail-servern i postprogrammet / på enheten . Om detta inte har gjorts, och om du fortfarande använder mail.surftown.com, är det viktigt att uppdatera inkommande och utgående mail-servern till följande (IMAP):

• inkommande mail server: mail.simply.com
  • Utgående mail server: smtp.simply.com

Om dessa mailservrar är konfigurerade i postprogrammet / på enheten. Då ska det fungera korrekt. Är detta inte fallet, försök sedan ändra lösenordet och uppdatera lösenordet i postprogrammet / på enheten också. Du kan se hur du ändrar ditt lösenord här: simply.com/support/faq/1/191

För att bekräfta lösenordet är korrekt kan du testa det genom att logga in här: webmail.simply.com

Om inget av ovanstående förslag har hjälpt till med ditt problem, och du fortfarande upplever mailproblem. Då är du mer än välkommen att kontakta vårt support. länk till Simply.com och Surftown support finns i botten av den här artikeln.

Support:

Om du har frågor eller andra problem som du inte kan lösa själv. Då kan du kontakta Simply.com och Surftown support här:

Simply.com Support: Simply.com.com/support

Surftown Support: Surftown.com/contact

Du kan också hitta guider om hur du använder, konfigurerar, felsöker etc. på Simply.com här: simply.com/support