Hur ändrar jag lösenord för en e-postadress?

Ibland kan det vara bra att ändra dina e-postkontons lösenord om du har glömt det eller bara vill ändra det för att hålla ditt lösenord säkert. Oavsett vad orsaken är, kan du följa denna snabba och enkla guide för att ändra ditt e-postkontons lösenord.

Observera att du inte behöver veta det aktuella lösenordet för att ändra det via kontrollpanelen. Det beror på att andra e-postanvändare kan ändra sina egna lösenord utan att kontakta ägaren, så länge de vet sitt befintliga lösenord.

1. Börja med att logga in Här

2. Ifall du har flera webbhotell, välj den som ditt mailkonto ligger på. Ifall du har många och är tveksam på vilket webbhotell du behöver, kan du klicka här.

3. När du har expanderat webbhotellet, klicka på E-post Översikt.

E-post

4. Nu kommer en popup öppnas där du kan välja mellan alla domäner på ditt konto.
Om e-postkontot vars lösenord du vill ändra heter mail@test-domain.dk bör du välja domänen test-domain.dk från listan genom att trycka på knappen med pilen direkt till höger om domänen

E-postöversikt

5. Du kommer nu att se översikten för dina e-postkonton på den domän som du har valt. Det finns några knappar med olika funktioner bredvid varje e-postkonto. Knappen för att redigera lösenordet hittar du under Åtgärd. Hitta e-postkontot vars lösenord du vill ändra, och tryck på knappen för att redigera lösenordet som visas på bilden nedan.

E-post

6. När du trycker på knappen öppnas ett popup-fönster.

Där kommer du att kunna fylla i ett nytt lösenord. Du måste ange det två gånger för att eliminera eventuella oavsiktliga stavfel.

Om du inte är på humör för att komma på ett eget lösenord kan du använda Generera starkt lösenord för att automatiskt skapa ett lösenord till dig. Det är slumpmässigt och mycket starkt, men naturligtvis är slumpmässiga lösenord svåra att lära sig utantill.

Du kan klicka på Visa Lösenord om du vill se vad du skriver, om du vill spara det genererade lösenordet eller vill ändra det.

När du är nöjd med lösenordet klicka på den gröna knappen Bekräfta.

Ändra lösenord

Lösenordet kommer nu att ändras och du får ett meddelande i blå text "Lösenord ändrat" längst uppe till vänster på din skärm. Varje e-postklient (t.ex. Outlook, Apple Mail eller en app på en smartphone) kommer att behöva veta det nya lösenordet innan du kan logga in igen.

konfimera att lösenord har ändrats