Hvordan ændrer jeg en email kontos kodeord?

Der er en del tilfælde, hvor man vil ændre adgangskoden til en mail. Selvfølgelig skal den ændres hvis brugeren har glemt den, men det er også sikrere at skifte kode fra tid til anden - især hvis man bruger den samme kode mange steder, som mange gør i dag. Uanset hvorfor den skal skiftes, kan du følge denne hurtige lille vejledning, for at lave en ny kode til en mailkonto.

Det er ikke nødvendigt for ejeren af webhotellet at kende den tidligere kode, for at skifte den via kontrolpanelet. Dette skyldes, at andre brugere af mails fra webhotellet, løbende kan skifte deres egne adgangskoder uden at gå igennem ejeren, så længe de kender den tidligere kode.

1. Start med at logge ind Her

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet din emailadresse findes på er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

3. Tryk på Mail oversigt.

Vælg Mail oversigt

4. Hvis du har flere domæner på webhotellet, vil et vindue åbne, hvor du kan vælge hvilket domænes mailkonti du vil se. Hvis den mailkonto hvis kode du vil ændre, f.eks. slutter på mail@mitdomæne.dk, skal du vælge mitdomæne.dk fra listen, ved at trykke på pilen til højre for domænet.

Vælg domænet, som mailkontoen er knyttet til.

5. Du vil nu blive vist oversigten for mailkonti på dit domæne. I oversigten er der nogle knapper ud for hver mailkonto, som du kan bruge til at administrere dem med. Knappen til at ændre adganskoden finder du under Handling. Find den mailkonto hvis kode du vil ændre, og tryk på knappen for at redigere, som vist på billedet.

Tryk på knappen for at ændre koden

6. Når du har trykket på knappen, vil et popup-vindue åbne. I det vindue, vil du have mulighed for at skrive din nye kode. Du skal skrive den to gange, for at undgå slå-fejl. Hvis du ikke er i humør til at finde på endnu en kode, kan du bruge Generer stærk adgangskode linket, der automatisk finder på en god stærk kode for dig. Da de er tilfældige, kan genererede koder være svære at huske, men til gengæld er de meget sikre. Du kan trykke på Vis adgangskode hvis du vil kunne se den indtastede kode. Når du er tilfreds med koden, kan du trykke på Bekræft for at endeligt ændre koden.

Indtast din nye kode

Koden for mailkontoen vil nu være ændret. Mailprogrammer der er sat op til mailkontoen, skal have den nye kode at vide, før de kan logge ind som normalt og hente mails.