Hur kan jag komma åt min databas från en extern IP-adress?

Det kan uppstå situationer där du behöver få åtkomst till din databas från en extern IP-adress.

Extern IP-adress ger dig möjligheten att använda ett lokalt program för saker som berör dina databaser (till exempel administration eller en utvecklingsmiljö som är direktansluten till databasen).

Den här artikeln kommer att gå igenom hur du redigerar listan av IP-adresser som är tillåtna att få åtkomst till dina databaser.

1. Klicka på "Databaser"

1a. Se till att rätt databastab är aktiv (MySQL eller MSSQL)

2. Klicka på "+ LÄGG TILL" till höger om "Extern databasåtkomst"

3. Ange detaljerna i textfälten och klicka sedan på "Spara"

IP-adressägare: Ägaren av IP-adressen

Redigera IP-adress: IP-adressen som ska tillåtas åtkomst

IP-adressen kommer att kunna ansluta efter en timme.