Hvordan sætter jeg FileZilla op til overførsel af filer til mit webhotel?

Du vil ofte have brug for adgang til dit webhotel hos Surftown. Dette gøres ved at forbinde igennem FTP (File Transfer Protocol) - en protokol der tillader dig at overføre filer fra din egen computer til vores servere.

Hertil har du brug for en FTP-klient, og vi anbefaler FileZilla. Men hvordan benytter jeg dette program og hvad betyder alle disse indstillinger?

Du kan være helt rolig - vi skal nok vejlede dig igennem det hele!

1. Hent og installer FileZilla.

2. Herefter skal du logge ind her.

3. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet du vil tilgå er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her.

4. Når du har fundet og udvidet det korrekte webhotel, klik på FTP indstillinger i Hosting kategorien.

5a. Hvis du vil forbinde til dit webhotels primære FTP konto, så klik på FileZilla Konfiguration knappen i Konfiguration kategorien, for at hente og gemme en fil der indeholder de nødvendige indstillinger til at forbinde FileZilla til dit webhotel.

5b. Hvis du vil forbinde med en anden FTP-bruger, så klik på FileZilla Konfiguration knappen i kolonnen Handling ud for navnet på din bruger, for at hente og gemme en fil der indeholder de nødvendige indstillinger til at forbinde FileZilla til dit webhotel.

6. Hvis du kender dit nuværende FTP kodeord kan du gå videre til næste trin nu. Ellers kan du få hjælp til at nulstille kodeordet ved at læse følgende vejledning: Hvordan ændrer jeg en FTP-brugers kodeord?

Du er nu klar til at gå i gang med opsætningen af FileZilla.

7. Åbn FileZilla og klik på Fil -> Importér…

8. Naviger til konfigurationsfilen du gemte i trin 5, og klik på Åbn.

9. Klik på OK i bekræftelsesprompten.

10. Klik på Fil -> Stedhåndtering…

Vælg din konto på listen til venstre (1). Skriv derefter din adgangskode i feltet Adgangskode til højre (2). Til sidst, klik på OK for at gemme dine indstillinger.

11. Du kan nu bruge Stedhåndteringslisten til at forbinde til din konto hurtigt.

Første gang du forbinder kan du få en advarsel om at serverens certifikat er ukendt. Dette er normalt. Bekræft at certifikatet er udstedt til *.surftown.com for Surftown A/S, og afkryds boksen "Hav altid tillid til certifikatet i fremtidige sessioner". Tryk derefter på OK.

Du er nu forbundet.

FileZillas brugerflade er opdelt i to halvdele. Den venstre side viser filer og mapper på din lokale maskine, mens højre side viser filer og mapper på webhotellet.

Du kan trække filer og mapper fra den ene halvdel af skærmen til den anden for at uploade eller downloade filer fra din konto.

Se også