Hur ansluter jag via FileZilla till min webbplats?

Du kommer ofta behöva tillgång till ditt webbhotell och FTP via Surftown. Genom att ansluta via FTP (File Transfer Protocol) är det möjligt att överföra filer från din dator till våra servrar.

För detta behöver du en FTP-klient, och vi rekommenderar FileZilla. Men hur använder jag programmet ?

Du behöver inte oroa dig - vi guidar dig genom allt!

1. Ladda ner och installera FileZilla. Här kan  du ladda ner det: FileZilla.

2. Logga sedan in här.

3. Om du har flera webbhotell så väljer du det webhotel där din domän är registrerad . Om du har flera webhotell och är osäker på vilken av dem som du skal administrera så kan du klicka  här.

4. När du har hittat rätt webbhotell, klicka då på FTP-inställningar i kolumnen Webhotell

5a. Klicka på FileZilla-konfiguration för att ladda ner och spara en fil som innehåller de inställningar som krävs för att ansluta med FileZilla.

5b. Om du vill ansluta till en annan FTP användare så klickar du på  Filezilla-konfiguration knappen i kolumnen Åtgärd bredvid namnet på användaren att ladda ner och spara en fil som innehåller de inställningar som krävs för att ansluta FileZilla till din FTP.

6. Om du redan känner till ditt nuvärande FTP-lösenord kan du gå vidare till nästa steg. För att  ändra ditt lösenord så har vi här en guide: Hur ändrar jag en FTP användarens lösenord?

Du är nu redo att börja konfigurera FileZilla.

7. Öppna FileZilla och klicka på Arkiv -> Importera ...

8. Gå till konfigurationsfilen du sparade i steg 5 och klicka på Öppna.

9. Klicka på OK i bekräftelsen.

10. Klicka på Arkiv -> Platshanteraren…

Välj ditt konto i listan till vänster (1). Skriv sedan ditt lösenord i fältet Lösenord till höger (2). Slutligen klickar du på OK för att spara inställningarna.

11. Du kan nu använda Platshanteraren för att ansluta till ditt konto snabbt.

Första gången du ansluter, kan du få en varning om att serverns certifikat är okänd. Detta är normalt. Kontrollera att certifikatet utfärdas till * .surftown.com för Surftown A / S, och markera rutan "Lita alltid på certifikat i framtida sessioner". Tryck sedan på OK.

Du är nu ansluten

FileZillas gränssnitt är uppdelat i två halvor. Den vänstra sidan visar filer och mappar på din lokala dator, medan den högra sidan visar filer och mappar på Surftowns server.

Du kan dra filer och mappar från ena halvan av skärmen till den andra för att ladda upp eller ladda ner filer från ditt konto.