Hvilke oplysninger skal jeg indtaste i mit FTP program?

For at kunne oprette en FTP-forbindelse, skal du kende FTP-kontoens brugernavn, kodeord og værtsnavn.

Alle disse detaljer kan findes i vores kontrolpanel, bortset fra kodeordet. Denne vejledning viser dig hvor du finder alle FTP-oplysninger og -værktøjer!

1.  Start med at logge ind her

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel som du vil logge ind på via FTP. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket du leder efter, kan du trykke her.

3. Når du har valgt webhotellet, så tryk på FTP indstillinger, som du kan finde under Hosting. Det vil åbne en ny side.

4. Siden du ser nu vil vise diverse indstillinger og oplysninger om FTP for webhotellet. I det øverste højre hjørne er en sektion kaldet FTP oplysninger. Her kan du se brugernavn og værtsnavn.

Din FTP-klient skal også kende port-nummeret og koden. Portnummeret er 21. Hvis du er usikker på koden, kan du ændre denne, og derefter bruge den nye. Du kan se hvordan det gøres i vores vejledning her.

Hvis du bruger FTP-programmet Filezilla, vil du kunne sætte det op automatisk. Du kan følge vores guide til automatisk opsætning, som findes her.

5. Hvis du har et webhotel der bruger php/MySQL, vil du skulle bruge en såkaldt passiv forbindelse. Dette er standarden i de fleste FTP-programmer. Hvis du har et ASP.NET-webhotel, vil du skulle bruge en aktiv forbindelse. Hvordan forbindelsestypen indstilles afhænger af hvilket FTP-program man bruger, men i Filezilla findes det i menuen under Rediger og så Indstillinger. Det vil åbne et nyt vindue hvor du kan se en række mere avancerede indstillinger. Tryk på FTP i listen til venstre, og du vil kunne vælge imellem en aktiv eller passiv forbindelse. Hvis du har brugt vores opsætningsfil til Filezilla, som beskrevet i punkt 3, er dette ikke nødvendigt.

Se også