Hvordan tilføjer jeg en ny MySQL database?

De fleste hjemmesideprogrammer som Wordpress, Joomla og lignende, skal bruge en database til at gemme ting som tekst og links. Hvis du har et webhotel der bruger PHP, kan du lave MySQL databaser.

MySQL er den mest udbredte type af database, og bruges af f.eks. Wordpress. Hvis du installerer noget igennem vores One Click Toolbox, vil der automatisk blive genereret en tilhørende database, så i de tilfælde behøver du ikke selv gøre noget. Hvis du derudover får behov en ny database, er du kommet til det rette sted. Følg vejledningen her, for at få oprettet en database i løbet af et par minutter.

1.  Start med at logge ind Her

2. Hvis du har flere webhoteller, skal du vælge det webhotel hvor domænet du vil bruge databasen med er tilføjet. Hvis du har flere webhoteller og er i tvivl om hvilket der indeholder domænet, kan du trykke her

3. Når du har fundet og udvidet oversigten over webhotellet, kan du under Hosting finde og trykke på Databaser.

Databaser

4. Du vil nu se en ny side, der viser evt. allerede eksisterende databaser. Tryk på Tilføj direkte til højre for Databaser.

Databaser tilføj

5. I dialogboksen der nu åbner kan du vælge et navn til databasen, og give den en beskrivelse (valgfrit) så du senere kan huske hvilken database der hører til hvad, i tilfælde af at du måtte have flere.

1. Vælg et databasenavn. Dette kan indeholde tal (0-9), store og små bogstaver (A-Z), (a-z),  og tegnene - og _
  2. Udfyld evt. en beskrivelse af databasen. Dette trin er valgfrit
  3. Tryk på knappen Tilføj

Tilføj database

6. Databasen er nu oprettet. Før du kan bruge det, skal der også tilføjes en bruger. Direkte til højre for hver database er der et par knapper, som kan bruges til at administrere databasen. Under Handlinger findes knappen Tilføj Logon. Dette åbner et nyt vindue.

Login

7. I det nye vindue kan du lave en ny bruger, eller give en eksisterende databasebruger adgang til den nye database. En forklaring på hver finder du under billedet.

7a. Tilføj en ny bruger: I den dialog boks der åbnes, skal vi udfylde et brugernavn, en adgangskode, og vi skal vælge niveauet af adgangsrettigheder som brugeren skal oprettes med. Valgmulighederne for adgangsrettigheder er read, read/write, eller dba.

1. Brugernavnet skal være 2-8 tegn og må bestå af store og små bogstaver (A-Z), (a-z) og tal (0-9)
  2. Du kan vælge en adgangskode selv eller trykke på Generer stærk adgangskode for at lade systemet oprette en kode for dig. Hvis du lader systemet lave en kode skal du huske at sætte hak i boksen Vis adgangskode så du kan se koden systemet har lavet, og skrive den ned så du har den til senere i guiden.
    Tilføj MySQL bruger
  3.  Her sætter du niveauet for adgangsrettigheder for brugeren. Som udgangspunkt bør du altid sætte denne til dba (DataBase Administrator) når du opretter en databasebruger.
  4.  Tryk på Tilføj

Tilføj MySQL bruger 2

7b. Giv en eksisterende bruger adgang: For at give en eksisterende bruger adgang, skal du ned i bunden af popup vinduet. Kig under Giv en eksisterende bruger privilegier, hvor du finder en menu kaldet Vælg bruger. Tryk på denne og vælg hvilken bruger du vil give adgang til databasen. I menuen ved siden af, kaldet Brugerprivilegier, kan du vælge imellem read, read/write eller dba. Som udgangspunkt bør du altid sætte denne til dba (DataBase Administrator). Når du har oprettet brugeren, skal du trykke på Grant for at give brugeren adgang til databasen og lukke popup-vinduet.

8. Du er nu tilbage på oversigten over dine databaser, og vil kunne se din nye database og eventuelle nye brugere du måtte have oprettet.