Hur installerar jag WordPress eller Joomla? (One Click Toolbox)

OBS! Vi rekommenderar att du läser igenom hela guiden innan du börjar.

Det lättaste sättet att installera WordPress eller Joomla på, är att använda vår One Click Toolbox. Dessa system kallas generelt Content Management Systems, eller CMS. Den här guiden visar hur du kan installera de här CMS: en snabbt och lätt, utan att göra en massa saker manuellt, vilket du kan se hur du gör för WordPress, här. Följ nedanstående steg så kan du börja bygga en webbsida med WordPress, Joomla! eller phpBB inom loppet av några minuter.

1. Börja med att logga in Här.

2. Ifall du har flera webbhotell, leta upp den som har domänen du vill installera WordPress på. Ifall du har många och är tveksam vilket webbhotell det är, kan du klicka här.

3. Att installera något via vår One Click Toolbox är precis lika kätt som det låter. Clicka på One Click Toolbox under Webbhotell. Du kommer nu att få fram en ny sida.

Hosting

4. Här kan du välja mellan WordPress, Joomla! och phpBB. WordPress och Joomla! är populära CMS-system som används av miljontals användare. PhpBB är ett system som är speciellt anpassat för att skapa diskussionsforum. Alla tre är gratis att använda. När du har valt så klickar du på knappen Installera under det valda CMS:et. Nu öppnas ett nytt dialogfönster där du skall knappa in fler detaljer.

OneClick

5. Välj nu domän, sökväg, användarnamn, lösenord och e-postadress. Du kan också välja språk och acceptera villkoren för användande av det aktuella CMS:et. Notera att sökvägen avgör adressen för sidan vilket inte enkelt kan ändras senare! Följande lista förklarar viktigheten för vart fält du måste fylla i när du installerar ett CMS.

Install Wordpress

Domän

Domännamnet är där CMS:et kommer att installeras. Det utgör en del av adressen till sidan. Du kan välja mellan alla domäner och subdomäner som du har i det aktuella webbhotellet.

Sökväg

Sökvägen är den andra delen av sidans adress. "/joomla" betyder att CMS:et kommer att installeras i mappen "/joomla", medans ett ensamt snedstreck ("/") betyder att CMS:et installeras i roten av domänen. Om du installerar i en undermapp så kommer besökarna att vara tvungna att skriva in den för att komma åt sidan. Dvs. att om du väljer domänen domän.se och stigen /myblog, så skall besökare skriva in domän.se/myblog för att komma åt sidan.

Webbsidans namn

Namnet som CMS:et skall använda som sidnamn.

Användarnamn

Det användarnamn du vill använda som administrativ användare för CMS:ets administrationspanel. Vi rekommenderar att du använder ett annat användarnamn än admin, eftersom detta ökar säkerheten på sidan. Om du väljer ett annat användarnamn än standard så försvårar du det fär hackare att försöka gissa sig till din användarnamn & lösenordskombination.

Lösenord

Det lösenord du vill använda för användarnamnet. Vi rekommenderar att du använder ett lösenord som är på minst 8 tecken, och som innehåller både siffror, bokstäver och andra tecken i sig.

6. När du har fyllt i alla upplysningar så bör du läsa igenom licensavtalet och sedan skall du klicka i rutan som indikerar att du accepterar det.

Klicka sedan på Installera igen för att installera - tänk på att eventuella filer i den aktuella sökvägen kommer att skrivas över.

Några sekunder efter du har klickat på Installera så kommer du tillbaka till framsidan av Surftowns kontrollpanel. Du kan nu genast tillgå sidan via den valda domänen och sökvägen.

Install Wordpress 2